Google stopt met scannen e-mails voor reclame-doeleinden

Google scant al jaren de inhoud van e-mails bij Gmail-gebruikers, om op die manier gepersonaliseerde advertenties aan te kunnen bieden. Daar komt later dit jaar eindelijk verandering in, meldt het bedrijf.

Google stopt in zijn geheel met het scannen van e-mails voor reclame-doeleinden. Daarin volgt de gratis versie van Gmail de betaalde variant op. Zakelijke gebruikers krijgen helemaal geen advertenties te zien, maar over dat feit ontstond volgens Google vaak verwarring. En omdat de zoekgigant geen potentiële klanten wil verliezen, was het tijd voor verandering.

Maar...

Gebruik je Gmail gratis, dan krijg je nog steeds advertenties te zien. En die kunnen ook nog steeds aansluiten bij je persoonlijke interesses. Immers, Google heeft veel meer manieren om daar achter te komen. Denk aan je zoekopdrachten in de zoekmachine, op Maps of in YouTube.

Daarnaast blijft Google de inhoud van e-mails scannen om bijvoorbeeld spam te kunnen onderscheppen, of om de koppeling met andere diensten van het bedrijf mogelijk te maken.

Opt-out

Google wijst gebruikers er op dat zij zelf de mogelijkheid hebben om gepersonaliseerde advertenties voor hun Google-account uit te schakelen. Dat doe je in Mijn Account onder Advertentie-instellingen > Advertentie-instellingen beheren > Advertenties personaliseren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000