Feestje bouwen? Dat doe je met Jukestar

© PXimport

Feestje bouwen? Dat doe je met Jukestar

Geplaatst: 23 februari 2020 - 12:03

Aangepast: 25 november 2022 - 08:36

Redactie

Een verjaardagsfeestje of ander partijtje? Daar hoort uiteraard muziek bij. Heb je geen budget om een dj in te huren? Geen probleem! Zorg gewoon voor een muziekinstallatie, een Spotify-account en laat Jukestar Host het werk doen. Op die manier kiezen je gasten welke muziek er de hele avond gedraaid wordt.

JukeStar Host

Jukestar is eigenlijk gewoon een moderne versie van een jukebox. Alleen werkt deze niet met singletjes, maar met Spotify en dat betekent dat je een waanzinnig uitgebreide collectie ter beschikking hebt. Als gastheer installeer je eerst Jukestar Host op je smartphone of tablet. Deze app is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Vervolgens moet je je registreren als host. Dat kan handmatig of via Facebook. Daarna meld je je ook nog even aan met je Spotify Premium-account. Heb je dat niet? Gebruik dan de gratis trial van 30 dagen. Zodra je Akkoord gaat met de voorwaarden, kun je aan de slag.

Feestje aanmaken

Via Add Party tref je de voorbereidingen voor je feestje. Geef je event een naam en maak een wachtwoord aan dat je met je gasten wilt delen. Desgewenst kun je een bestaande afspeellijst als suggestie promoten. Via Autoplay if silent is het mogelijk om de app muziek te laten kiezen. Ga verder met Done. Via More is het eventueel mogelijk om de audiokwaliteit nog aan te passen of je party te delen met vrienden.

© CIDimport

Gasten uitnodigen

Maak enkele briefjes met de naam van je event en je wachtwoord en hang deze op of leg ze bij de ingang. Nodig je vrienden uit om de gratis app Jukestar Guest te downloaden. Via Nearby Parties kunnen ze jouw event opzoeken en meteen inloggen. Nadat ze hun (nick)name en jouw wachtwoord hebben ingevoerd, hoeven ze enkel nog op Join party te tikken. Ze hebben zelf geen Spotify-account nodig. Via Search zoeken ze een nummer op. Bij de start ontvangen ze 15 tokens. Elke minuut komt daar eentje bij. Om een suggestie te doen betalen ze 2 tokens. Of 10 voor een Super request. Hoe meer mensen hetzelfde liedje aanvragen, hoe hoger het in de ranglijst komt. Via Queue krijg je de actuele lijst te zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000