Dit zijn de beste apps van november

© PXimport

Dit zijn de beste apps van november

Software

Geplaatst: 13 november 2017 - 13:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Richard Veenstra

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van november.

500px

Android / iOS

Prijs: Gratis

Als je graag foto’s neemt en deelt met de wereld, dan heb je ongetwijfeld een Instagram-account. Je kunt er ook voor kiezen om je foto’s in de database van 500px te zetten. Gebruikers kunnen vervolgens jouw foto’s in hoge kwaliteit downloaden voor een klein bedrag, als je dit wilt. De app staat boordevol fantastische foto’s, je kunt fotografen volgen, foto’s ‘liken’ en op beelden reageren.

© CIDimport

IKEA Place

© CIDimport

iOS

Prijs: Gratis

Met de nieuwe ARKit-functie in iOS 11 heb je virtual reality op je iPhone binnen handbereik. Met de IKEA-app Place plaats je meubels uit de IKEA-collectie in je woonkamer. Hiervoor moet je wel eerst een 3D-scan van je kamer maken. Dit werkt het beste als het licht is. Je ziet allerlei gele puntjes op je scherm verschijnen. Daarna kun je een nieuwe bank, een kast of prullenbak virtueel in je kamer zetten en er vervolgens omheen lopen alsof het er al staat. Af en toe nog een beetje buggy, maar de app krijgt regelmatig updates en is veelbelovend.

Mixer Create

Android / iOS

Prijs: Gratis

Mixer is een app voor gamers, voorheen bekend onder de naam Beam. Je streamt games vanaf je smartphone en andere gebruikers kunnen hierop reageren. Op Android werkt dit met alle games, op iOS heb je een selectie van games tot je beschikking. Het gaat dan specifiek om apps die Apples ReplayKit ondersteunen. Uiteraard kun je ook jezelf streamen terwijl je aan het spelen bent.

© CIDimport

Notin

© CIDimport

Android

Prijs: Gratis

Notin is een zeer minimalistische app, maar wel eentje waar je veel aan kunt hebben. Zodra je de app opent, kun je een tekst voor een notitie intypen en vervolgens op het plusje eronder tikken. De notitie verschuift meteen naar de notificatiebalk bovenin. Zo heb je in een handomdraai een takenlijstje in je notificatiebalk. Is de taak voltooid, dan schuif je hem gewoon weer weg. Notin heeft verder geen functies, maar is enorm handig als je snel even een takenlijstje wilt maken.

Reverse dictionary

Android

Prijs: Gratis

Kom je wel vaker niet op dat ene Engelse woord? Dan is de app Reverse Dictionary iets voor jou. Zoek naar dish with raw fish en het woordenboek geeft je opties als sushi, ceviche en sashimi. De beste opties worden bovenaan weergegeven, daarna zie je minder goede antwoorden op alfabetische volgorde. De app is volledig in het Engels, maar is enorm handig als je hersenen het weer eens laten afweten. Tik op de knop bovenin en verander dat in sounds like om een woord te vinden dat lijkt op een ander woord.

© CIDimport

MINT Browser

© CIDimport

Android

Prijs: Gratis

MINT Browser is een goede en veilige browser voor Android. De speciale functie Incognito+ zorgt ervoor dat je zelfs incognito-tabbladen kunt opslaan. Je kunt de Incognito+-modus met je vingerafdruk beveiligen, als je toestel dit ondersteunt uiteraard. Deze functie is ook met een normaal wachtwoord te beveiligen. De browser kan met het tor-netwerk verbinden en heeft een adblocker aan boord.

Bitcoin Checker

Android

Prijs: Gratis

Ben je in het bezit van bitcoin en andere cryptovaluta? Dan kun je niet zonder goede informatie over de huidige stand van je Bitcoin, Dogecoin, Ethereum of Gulden. De app heeft vrijwel alle exchange-markten in de database en is daarom de volledigste app om te checken hoeveel je cryptovaluta waard is. Je kunt een alarm instellen als de waarde boven of onder een bepaalde drempel komt en als je van boven naar beneden veegt op je Android-smartphone, dan zie je altijd de laatste waardes van je valuta.

© CIDimport

Crypto Coin Miner

© CIDimport

iOS

Prijs: Gratis

Voor de iPhone heb je ook een handige app als je wilt weten wat de beste cryptovaluta is om op dit moment in te investeren. Voor elke valuta heb je een aantal gegevens tot je beschikking. Je ziet wat de zogenoemde market cap is, dit zegt iets over de relatieve grootte van een cryptomunt. Alleen de cryptovaluta’s die de app als waardevol voor een investering acht, worden in de lijst getoond.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000