Dit zijn de beste apps van juli 2019

© PXimport

Dit zijn de beste apps van juli 2019

Software

Geplaatst: 23 juli 2019 - 09:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van juli.

Gaming Mode (Android)

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)10Score100

Spelletjes zijn er genoeg in de Google Play Store, maar het is irritant dat je tijdens het spelen steeds gestoord wordt door gesprekken of chats of dat het beeldscherm zich aanpast aan de lichtomstandigheden. Je kunt al deze dingen natuurlijk handmatig aanpassen voor het gamen, maar deze app doet dit allemaal direct. Het kan bovendien ram vrijmaken van apps die op de achtergrond draaien. Je voegt een game toe aan de lijst en zodra je deze vanuit de Gaming Mode-app start, wordt de gaming mode ingeschakeld. Met de pro-versie kun je de app ook gewoon vanuit het menu starten.

© CIDimport

OH-webbrowser (Android)

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)8Score80

Het nadeel van moderne smartphones is de grootte: je kunt ze bijna niet meer met één hand bedienen. De OH-webbrowser biedt uitkomst. Deze is geheel ontwikkeld om het met één hand te bedienen. Je kiest aan welke kant je het menu wilt hebben en of je alleen icoontjes of ook tekst wilt zien. Vooral als je je smartphone vaak in landschap-modus gebruikt, merk je dat het werken met de OH-browser erg fijn is. De app heeft bovendien een adblocker aan boord. Wat minder geslaagd is de iets te irritante pop-up die je vraagt om de betaalde pro-versie te kopen.

Bouncer - Temporary App Permissions (Android)

Prijs:
€ 0,899Score90

© CIDimport

Hoe handig zou het zijn als je apps alleen tijdelijk toegang kon geven tot je locatie, je foto’s of je contacten? Met Bouncer heb je controle over wat een app op welk moment allemaal mag doen. Zo weet je zeker dat apps niet op de achtergrond naar de thuisserver communiceren of dat een app de hele tijd inzicht kan hebben in je foto’s. Bouncer kost 89 cent, maar is het geld zeker waard.

Marvel Unlimited (Android, iOS)

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Ben je ook zo’n fan van de Marvel-comics? Met de app Marvel Unlimited heb je een paar gratis korte verhalen alvast in je bezit. Andere titels lees je door een abonnement te nemen op Marvel Unlimited. Dit kost 9,99 dollar per maand en daarvoor krijg je toegang tot meer dan 25 duizend digitale comics. Als je nooit meer een comic van Captain America, The Avengers of Guardians of the Galaxy wilt missen, is Marvel Unlimited een goede keuze.

1998 Cam – Vintage Camera (Android, iOS)

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Ken je de tijd nog dat je filmpjes moest laten ontwikkelen en je met trillende handjes je foto’s ging ophalen, in de hoop dat er geen rare lichtvlekken of overbelichte foto’s tussen zaten? Als je je dit gevoel nog als de dag van gisteren kunt herinneren, dan is 1998 Cam(ook voor iOS) een app voor jou. Op je kristalheldere, statische camerafoto’s voeg je nu light leaks en stof toe. Je bepaalt zelf hoeveel rotzooi je over je foto gooit. Het resultaat? Erg leuk en straight from the 90s!

© CIDimport

FlixBus (Android, iOS)

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)8Score80

FlixBus verovert de laatste jaren Europa als goedkoop alternatief voor de trein of het vliegtuig. Inmiddels doet het bedrijf al vele Nederlandse steden aan en kun je vanuit Nederland gemakkelijk naar Duitsland, België, Denemarken en Frankrijk reizen. Met de app boek je direct een zitplaats of zie je wat de dichtstbijzijnde FlixBus-haltes zijn in de buurt van je huidige locatie. Je betaalt je ticket met iDeal, creditcard, Apple Pay, Google Pay, PayPal of eenmalige machtiging.

Moasure (Android, iOS)

Prijs
Gratis8Score80

© CIDimport

Even geen meetlat in de buurt? Installeer dan de app Moasure. Deze is voor iOS en Android beschikbaar en herbergt een aantal slimme functies. Zo kun je zien of iets waterpas staat of meet je hoe lang je tafelblad eigenlijk precies is. Moasure kan je bovendien precies vertellen hoeveel graden een bepaalde helling is en werkt volgens de makers tot afstanden van wel 300 meter. Zó ver hebben wij de app overigens nog niet getest.

IQ test (iOS)

Prijs
Gratis8Score80

Altijd leuk om eens een iq-test te doen. Met deze app test je hoe het met jouw grijze massa is gesteld. Je moet wel even dertig tot veertig minuten de tijd hebben: de test bestaat uit zestig vragen die steeds lastiger worden. Het resultaat wordt gebaseerd op het aantal vragen dat je goed hebt beantwoord in combinatie met je leeftijd. De app bevat trouwens wel reclames.

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000