De beste countdownapps voor je smartphone

© PXimport

De beste countdownapps voor je smartphone

Geplaatst: 9 oktober 2020 - 05:16

Aangepast: 25 november 2022 - 10:35

Stefanie Katzenbauer

Vroeger telden we ‘de nachtjes slapen’ totdat iets leuks zoals Sinterklaas of onze verjaardag plaats zou vinden. Waarom zou je stoppen met aftellen als er iets leuks op je agenda staat om naar uit te kijken? Gelukkig hoef je zelf het aantal nachtjes slapen niet meer bij te houden, want er zijn talloze apps die dit voor je uit handen kunnen nemen. Dit zijn de beste countdown apps voor je smartphone.

Time Until

Met de app Time Until kun je je eigen countdown personaliseren zodat deze helemaal past bij het uiterlijk van jouw interface of homescreen. De app werkt redelijk recht door zee: je voert een naam in voor het evenement waar je naar af wil tellen, stelt de datum in en selecteert een afbeelding die het plaatje compleet maakt. De app heeft verschillende bewegende achtergronden beschikbaar, maar je kunt natuurlijk ook je eigen media inladen. Zodra je een achtergrond kiest, kun je zelf allerlei dingen aanpassen zoals het lettertype. Daarnaast kun je ook instellen of je de countdown herhalend wil opstarten en of je een notificatie van de countdown wil krijgen. Je kunt meerdere countdowns tegelijk laten lopen en deze in ‘grid view’ in één overzicht bekijken. Overigens biedt de app ook een widget aan die je op je thuisscherm kunt plaatsen.

De beste countdownapps voor je smartphone-15082296

© CIDimport

Countdown widget

Ben je op zoek naar een goede countdown widget zodat je altijd in één overzicht kunt zien hoe lang het nog duurt tot je evenement? Dan is countdown widget een prima optie. Deze app is zonder poespas maar biedt wel alle customize functies die je zou kunnen willen: je kunt de achtergrond aanpassen naar eigen inzicht, het lettertype en de kleur hiervan en zelfs in welke eenheden je allemaal wil aftellen. Van maanden, weken en dagen tot seconden en zelfs hartslagen: deze app vertelt je precies hoe lang iets nog duurt.

De beste countdownapps voor je smartphone-15082296

© CIDimport

Countdown to Anything

Zoek je naar een countdown app die én leuk vormgegeven is én die je precies zegt hoe lang het nog duurt tot de verjaardag van je partner, kerst, nieuwjaar en Valentijn? Dan is de Countdown to Anything app het overwegen waard. In deze app kun je makkelijk via het plusje rechtsonder in het scherm een nieuwe countdown toevoegen. Als je je evenementen in het Engels invoert, krijg je automatisch een countdown. Dit is bijvoorbeeld handig voor feestdagen. Per countdown kun je zelf de kleur kiezen en een schattig icoontje om de countdown mee te onderscheiden van de andere timers die je hebt lopen. In het overzicht van ‘my countdowns’ zie je dan in één oogopslag al je gemaakte countdowns terug.

De beste countdownapps voor je smartphone-15082296

© CIDimport

Instagram

Wil je dat anderen met je mee kunnen aftellen? Dan kun je natuurlijk altijd de aftelfunctie verwerken in je insta-story. Maak hiervoor een foto en tik op het stickericoon bovenin. Kies dan voor ‘aftellen’ en je kunt je persoonlijke countdown bewerken zodat al je volgers kunnen meegenieten. Deze kunnen overigens ook een notificatie ontvangen wanneer de countdown afgelopen is. Leuk voor als je iets als groep gepland hebt!

De beste countdownapps voor je smartphone-15082296

© CIDimport

0,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten