Zo maak je collage's in je Instastory

© PXimport

Zo maak je collage's in je Instastory

Software

Geplaatst: 29 maart 2020 - 08:30

Aangepast: 25 november 2022 - 08:40

Stefanie Katzenbauer

Als je graag Insta story’s kijkt op Instagram, dan zal je ongetwijfeld opvallen dat sommige mensen er een echt kunstwerk van weten te maken. Zeker wanneer er meerdere foto’s in één collage worden weergegeven, heeft dit een mooi effect. Wij laten je zien hoe je collages maakt voor in je insta story.

Apps

Natuurlijk zijn er tientallen apps beschikbaar waarmee je collages kunt maken voor je instastory. Daarmee kun je heel makkelijk foto’s inladen, tekst toevoegen en filters over je foto’s zetten. In deze apps is er meestal ook een mogelijkheid om covers te maken voor je highlights. Onder deze highlights kun je de hoogtepunten van je story’s opslaan voor jezelf en anderen. Vanuit de collage app deel je je creatie makkelijk naar verschillende social media zoals bijvoorbeeld Instagram of Facebook.

Een app die hier heel handig voor werkt is bijvoorbeeld StoryArt of StoryLab. In StoryArt word je meteen overdonderd door het grote aanbod aan templates. Deze zijn in allerlei categorieën ingedeeld zoals minimalistisch, film of papier. Let wel op: de meeste van deze templates kun je pas gebruiken nadat je ervoor betaald hebt. Voor de beginner die vooral een app zoekt om mee te oefenen, is StoryArt zeer geschikt. Je hebt niet al te veel opties en kunt daarom focussen op wat jou esthetisch gezien aanspreekt.

© PXimport

In StoryArt kies je simpelweg je template die je wil gebruiken en druk je op het + icoontje in je template om een foto toe te voegen. Dan krijg je ook meteen de optie om een filter toe te voegen. Je kunt ook tekst toevoegen aan je collage. Hiervoor druk je simpelweg op het A+ icoontje. Nu kun je je lettertype, grootte en tekstkleur kiezen.

© PXimport

Ook voor StoryLab geldt dat je voor bepaalde templates moet betalen. Desalniettemin is deze app geschikter om mee te beginnen. Hier zijn namelijk minder betaalde templates en ook de interface van de app is overzichtelijker. Een handigheidje waarin StoryLab zich onderscheidt van StoryArt, is dat ze ook templates aanbieden die de juiste afmetingen hebben voor de feed van Instagram. Zo kun je dus makkelijk op zowel je story als op je feed collages plaatsen.

Daarnaast biedt StoryLab meer mogelijkheden qua aanpassing van het template dan StoryArt. Met deze app kun je je collages naar hartenlust personaliseren. Je kunt foto’s verschuiven, achtergronden veranderen, stickers plakken en zelfs tekeningen maken.

© PXimport

Handmatig

Je kunt ook zonder een extra app collages maken in Instagram. Dit werkt helaas alleen voor iPhones. Open hiervoor de camera van je insta story en maak een foto zodat je een zwarte of witte achtergrond krijgt. Plaats je camera hiervoor bijvoorbeeld op een donkere ondergrond of tegen een blad papier.

Ga vervolgens naar je galerij en kopieer een foto die je in je collage wil hebben. Dit doe je door de foto ingedrukt te houden en omhoog te swipen. Nu verschijnt de optie kopiëren. Ga nu terug naar je Insta story. Op je zwarte foto zal automatisch de optie verschijnen om een sticker te maken van de foto die je net gekopieerd hebt. Dit kun je met zo veel foto’s herhalen als je wil.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000