De nieuwe online opslagdienst Cubby gaat de concurrentie aan met Dropbox en SugarSync en verenigt het beste van beide werelden.

Cubby installeren gaat bijzonder vlot. Download de desktopclient en registreer jezelf. Je hebt de desktoptoepassing nodig om met Cubby te werken, al is er ook een webinterface. Alles wat in de hoofdmap staat, wordt automatisch gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je krijgt 5 GB online opslagruimte. Een map wordt een cubby genoemd en nieuwe cubby’s maak je door mappen naar de desktoptoepassing te slepen. De map wordt gesynchroniseerd, maar blijft wel op de oorspronkelijke locatie staan. Een mooie elegante oplossing.

En er is meer. Rechtsklik op een map en er verschijnen nog enkele opties in het contextmenu. Zo kan je mappen delen of ze voorzien van een rechtstreekse link. Leuk is de mogelijkheid om de cloud uit te schakelen en mappen via p2p tussen twee computers te delen. Deze optie heet DirectSync en heeft als voordeel dat die ruimte niet bij je opslaglimiet van 5 GB wordt geteld.
In de webinterface blader je door mappen, download je bestanden, maak je links aan en deel je cubby’s. Het is wel jammer dat je alleen afbeeldingen rechtstreeks kunt bekijken; andere bestandstypes moet je eerst downloaden. Met de mobiele apps – voor Android en iOS – zijn pdf- en doc-bestanden wél te bekijken.

Cubby bewaart een ongelimiteerd aantal vorige versies van je bestanden, zolang er opslagruimte is. Die vorige versies kan je echter alleen bekijken via de webinterface. Bestanden worden overgezet via https en versleuteld bewaard op de servers. DirectSync-transfers gebeuren via een vpn-tunnel.

Cubby is officieel nog in bèta, maar werkt nu al verrassend goed. Vooral de flexibiliteit is een sterkte van deze nieuwe dienst. Nu nog zorgen dat je bestanden rechtstreeks kunt bekijken, en wij zijn verkocht.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

erg makkelijk in gebruik

synchronisatie via p2p heeft geen opslaglimiet

makkelijk mappen delen

Minpunten

vorige bestandsversies alleen via webinterface

documenten niet online te bekijken

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000