Bulk Crap Uninstaller - Software wissen in bulk

© PXimport

Bulk Crap Uninstaller - Software wissen in bulk

Software

Geplaatst: 12 februari 2018 - 06:52

Aangepast: 14 december 2022 - 13:43

Maikel Dijkhuizen

Wie pas na enkele jaren een computer gaat opschonen, is daar wel even zoet mee. Alleen al het één voor één verwijderen van overbodige programma’s kost zeeën van tijd. Bovendien blijven er nog geregeld dataresten achter. Met Bulk Crap Uninstaller wis je in één klap grondig alle nutteloze software.

Bulk Crap Uninstaller (ook wel BCUinstaller genoemd) is beschikbaar als installatieversie, maar er bestaat ook een portable variant. De freeware heeft even tijd nodig om op te starten, omdat het meteen alle aanwezige applicaties in kaart brengt. Eén ding valt meteen op: het zijn heel wat meer programma’s dan de standaard verwijderfunctie van Windows laat zien! Een Nederlandse introductiewizard helpt je een eindje op weg door de belangrijkste functies uit te leggen.

Verwijderprocedure

Het tegelijkertijd verwijderen van meerdere programma’s is lastiger dan je in eerste instantie zou vermoeden. De freeware vermeldt namelijk nogal wat onbekende toepassingen, waarbij het lastig is om te beoordelen of je ze zorgeloos kunt verwijderen. Iets meer advies vanuit Bulk Crap Uninstaller zou dan ook welkom zijn. Wel geeft het programma met een groene markering aan welke tooltjes je kunt vertrouwen, al zijn dat er in de praktijk niet zo veel. Wie specifiek iets zoekt, gebruikt hiervoor de filters of de zoekfunctie aan de linkerkant. Standaard rangschikt de freeware alle toepassingen op naam, maar je kunt het overzicht bijvoorbeeld ook op installatiedatum of bestandsgrootte sorteren. Zodra je links de optie Keuze met checkboxen activeert, vink je alle applicaties aan waarvan je afstand wilt doen. Vervolgens deïnstalleer je tegelijkertijd alle geselecteerde items. Dat kan zelfs in stille modus, waarna Bulk Crap Uninstaller dit klusje grotendeels automatisch voor je opknapt.

© PXimport

Dataresten opsporen

Vervelend is dat de standaard verwijderfunctie (of uninstaller) van veel programma’s niet alle rommel opruimt. Vaak gaat het om gegevens die na de installatiedatum zijn aangemaakt, zoals tijdelijke bestanden, snelkoppelingen, registersleutels en instellingen. Na de reguliere verwijderprocedure gaat Bulk Crap Uninstaller op eigen houtje op zoek naar dit soort dataresten. Je krijgt hiervan een overzicht en je besluit vervolgens zelf of je de gevonden data wilt wissen. Verder heeft de freeware nog een uitgebreide opstartmanager in huis.

Conclusie

Bulk Crap Uninstaller is een prima oplossing om je systeem in rap tempo van allerlei nutteloze toepassingen te ontdoen. Prettig is dat het programma hierbij desgewenst zelfstandig te werk gaat. Wel is het een voorwaarde dat je weet welke toepassingen je zonder gevolgen kunt wissen, dus enige computerkennis is wel vereist.

© PXimport

9,0

ONS OORDEEL

Bulk Crap Uninstaller

Pluspunten

Vlot programma’s verwijderen

Stille modus

Dataresten opsporen

Minpunten

Vereist enige computerkennis

Conclusie

**Taal** Nederlands **OS** Windows 7/8/10 **Website** [klocmansoftware.weebly.com/](http://klocmansoftware.weebly.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000