BlackBox ISO Burner 3 - Schijfjes branden

© PXimport

BlackBox ISO Burner 3 - Schijfjes branden

Geplaatst: 30 mei 2020 - 12:37

Aangepast: 25 november 2022 - 10:24

Dirk Schoofs

Een iso-bestand bevat alle informatie hoe een cd of dvd moet worden gemaakt. Wanneer je van een cd of dvd een iso-bestand maakt, heb je dus een exacte kopie zonder dat de originele schijf er aan te pas komt. Om zo’n iso-bestand op een lege cd of dvd te branden, heb je speciale software nodig zoals BlackBox ISO Burner 3.

Van BlackBox ISO Burner is alleen installatiepakket beschikbaar, er bestaat geen draagbare versie. Dat komt omdat de installer op de achtergrond het virtueel stuurprogramma ImDisk in het Windows-systeem installeert. Bovendien moet je na de installatie het systeem herstarten voordat je BlackBox ISO Burner kunt gebruiken.

Vier opties

De software opent met de vraag: “What would you like to do today?”. Zonder het antwoord af te wachten stelt het vier acties voor: Burn CD, Burn USB, Create ISO en Mount ISO. De tool bevat geen helpsectie en dat hoeft eigenlijk ook niet, want alles werkt erg eenvoudig. Je klikt op een van de vier knoppen en volgt de instructies. Om een iso-bestand op een cd of dvd te branden, heb je natuurlijk een dvd-brander en een schijf nodig. De brandsoftware ondersteunt ide-, sata-, firewire-, e-sata- en usb-branders. Je selecteert het iso-bestand, het doelstation, de schrijfsnelheid en je klikt op Burn. Je kunt ook gewoon iso-bestanden naar het werkvenster van deze tool slepen.

© PXimport

Usb-sticks

De functie Burn USB klinkt natuurlijk een beetje gek, maar hier gaat het om het schrijven van een iso-image naar een usb-stick. Ook hier selecteer je een usb-doelstation en sleep je het iso-bestand naar het werkvlak. Met deze tool is het bovendien mogelijk een iso-image van een cd of dvd te maken die je in het dvd-station hebt gestopt. En je kunt een iso-image ‘mounten’, zodat die als een virtuele drive in je pc verschijnt. De applicatie toont je ook de details van de huidige iso-afbeelding zoals de grootte, schijftype, geschatte tijd, resterende tijd …

Conclusie

Dit eenvoudige Zuid-Afrikaans product kan zelfs een opstartbare usb-stick voor een Windows-installatie maken. Deze gratis tool voor het branden, maken en mounten van iso-bestanden maakt na vier jaar sinds de laatste release een gebruiksvriendelijke comeback.

© PXimport

8,0

ONS OORDEEL

BlackBox ISO Burner 3

Pluspunten

Eenvoudig, zonder toeters en bellen

Ondersteuning voor cd, dvd en usb

Applicatie helpt bij maken van iso-images

Minpunten

Niet portable

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [blackisoburn.sourceforge.io](https://blackisoburn.sourceforge.io/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000