4 tools om 4K-video's te bewerken op je iPad Pro

© PXimport

4 tools om 4K-video's te bewerken op je iPad Pro

Geplaatst: 10 september 2021 - 02:05

Aangepast: 14 december 2022 - 10:18

Justin Doornekamp

De iPad Pro leent zich uitstekend voor het bewerken van grote videobestanden, waaronder 4K-filmpjes, al heb je wel goede tools nodig. In dit artikel zetten we vier apps op een rijtje waarmee je in een handomdraai video’s bewerkt.

1. iMovie

Prijs: Gratis

De meest voor de hand liggende tool die je kunt gebruiken is iMovie van Apple zelf. De app is gratis te downloaden en video’s kun je in hoge kwaliteit uploaden naar bijvoorbeeld YouTube. iMovie is een ideale app als je niet bekend bent met het bewerken van video’s en je verder niet al te veel eisen stelt aan hoe de video eruit moet komen te zien. Knippen, plakken, een muziekje eronder en je hebt snel een mooie vakantievideo, maar geavanceerde opties zoals het bijstellen van kleuren is niet mogelijk. 

© PXimport

2. LumaFusion

Prijs: €29,99

LumaFusion is juist een erg uitgebreide videobewerkingstool, maar daar betaal je ook voor. Aan de app hangt een prijskaartje van circa 30 euro. Je kunt in tegenstelling tot iMovie meerdere video- en audiotracks tegelijk bewerken, beelden scherper maken of vervormen, terwijl je met de Lock and Load-optie beelden kunt stabiliseren. Niet iedereen heeft immers een vaste hand of statief in de buurt tijdens het filmen. Bovendien kun je video’s direct van een externe USB-C-drive bewerken. Dit heeft als voordeel dat de opslag van je iPad Pro niet wordt belast.  

© PXimport

3. Adobe Premiere Rush

Prijs: Gratis (+ in-app aankopen)

Premiere Rush is een strakke app die intuïtief werkt, zoals je van een Adobe-app kunt verwachten. Adobe is erin geslaagd zijn Premiere Pro zo te strippen dat enkel de meest essentiële functies van de toonaangevende videobewerkingssoftware bewaard zijn gebleven voor deze iPad-versie. Dat er enkele functies voor precieze bewerkingen zijn verdwenen moet je op de koop toenemen. De app is gratis te gebruiken, maar wil je toegang tot alle functies dan betaal je circa 12 euro per maand. Hiervoor krijg je ook 100GB aan cloudopslag

© PXimport

4. Quik

Prijs: Gratis (+ in-app aankopen)

Ook voor Quik is er een gratis en betaalde variant en de app werd ontwikkeld door GoPro. Zoals de naam van de app al doet vermoeden, ligt de nadruk op het snel uploaden en delen van video’s. Verwacht dus relatief beperkte bewerkingsmogelijkheden, maar dit maakt Quik wel de perfecte tool als je je filmpjes in een handomdraai wat meer flair wilt geven.

In de app kun je een selectie maken van filmpjes en foto’s die je in de video wilt hebben en Quik kan de beelden automatisch laten samensmelten tot één film, inclusief muziek. Toch niet helemaal tevreden? Dan kun je uiteraard de film helemaal zelf in elkaar zetten. 

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000