Wat is een Intel NUC?

Wat is een Intel NUC, en wat kun je ermee?

Een Intel NUC is een compacte basis-pc waaraan je naar eigen smaak aanvullende pc-componenten toevoegt. Een dergelijke computer is een zogeheten barebone. Alleen een behuizing, processor, grafische adapter, (draadloze) netwerkkaart en moederbord met enkele aansluitingen zijn standaard aanwezig.

© PXimport

Je bepaalt zelf welke opslagschijf en hoeveel werkgeheugen je in het systeem monteert. Daarnaast kies je het gewenste besturingssysteem.

De montage is overigens niet bijster ingewikkeld. Door het deksel te verwijderen, voeg je bijvoorbeeld een harde schijf, mSSD of geheugenmodules toe. Intel NUC barebones staan bekend om hun minuscule afmetingen van pakweg elf bij elf centimeter, zodat je deze computer gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

Dankzij een meegeleverd bevestigingsplaatje (vesa-adapter) maak je e behuizing eenvoudig vast aan de achterkant van een beeldscherm. Dat scheelt weer ruimte!

Een ander voordeel is dat deze compacte systemen voor de koeling geen ventilator nodig hebben, waardoor ze nauwelijks geluid produceren. Ideaal voor gebruik in de woonkamer!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten