Zo maak je geld over naar een 06-nummer

© CIDimport

Zo maak je geld over naar een 06-nummer

Geplaatst: 9 januari 2021 - 07:59

Aangepast: 25 november 2022 - 10:43

Justin Doornekamp

Wil je snel geld overmaken naar bijvoorbeeld vrienden of familie, maar heb je het rekeningnummer niet bij de hand? Sinds kort kun je geld overboeken naar een 06-nummer. Hoe werkt dat?

Met de komst van het IBAN-nummer, is het er niet altijd gemakkelijker op geworden om betalingen te doen. Ook de Europese Centrale Bank pleit al jaren voor het versimpelen van het betalingssysteem. Zo is er weleens voorgesteld om een rekeningnummer te koppelen aan bijvoorbeeld een e-mailadres of telefoonnummer, maar dat is nooit van de grond gekomen. Hoewel het nu mogelijk is geworden om geld over te boeken naar een telefoonnummer, zijn de mogelijkheden vooralsnog beperkt.

Zo kun je bijvoorbeeld alleen geld overboeken van en naar een 06-nummer als je klant bent van Rabobank. Ook moet je de Rabo App op je smartphone hebben en moet je je eenmalig registreren om van de extra functie gebruik te kunnen maken.

Geld overmaken naar een 06-nummer is volgens Rabobank net zo veilig als naar een rekeningnummer. Voordat een overboeking wordt gedaan, wordt eerst gecontroleerd of het 06-nummer bij het IBAN-nummer en de naam van de ontvanger hoort. Deze check wordt gedaan door SurePay, het bedrijf dat je wellicht kent van de IBAN-Naam Check. De ontvanger krijgt het geld direct op zijn rekening.

Zo maak je geld over

In de Rabo App, kun je de optie om overboekingen te doen naar een 06-nummer vinden onder Zelf Regelen. Ga vervolgens naar 06-Betalen. Mocht je deze optie niet kunnen vinden in de app, dan kun je ook naar Service gaan en vervolgens op Betaal- en spaarrekening drukken.

Selecteer vervolgens het 06-nummer waarop je het geld wilt ontvangen. Dit kan ook een buitenlands nummer zijn. Je krijgt vervolgens op je telefoon een sms met een eenmalige code die je in de app ter bevestiging moet invoeren. Kies de betaalrekening die je wilt koppelen aan je telefoonnumer en daarna is 06-betalen direct geactiveerd. Aanmelden kan eventueel ook via de website van Rabobank.

Media has no description

© PXimport

Geld kun je vervolgens naar een 06-nummer overboeken door in de Rabo-app op Overboeken te klikken en bij Rekeningnummer of 06-nummer ontvanger het 06-nummer van de ontvanger in te vullen. Je kunt ook het adresboek gebruiken om een 06-nummer te zoeken. Tik op Volgende en de overboeking wordt uitgevoerd. Het maximale bedrag dat je kunt overboeken is gelijk aan het limiet van je betaalpas.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten