Snel slapen met achtergrondgeluid via Google Home

© PXimport

Snel slapen met achtergrondgeluid via Google Home

Geplaatst: 30 juni 2020 - 12:55

Aangepast: 14 december 2022 - 13:11

Daan Doedens

Moeite met slapen met al die oorverdovende stilte om je heen? Je bent zeker niet de enige. Sommige mensen hebben baat bij white noise, rustgevend achtergrondgeluid dat niet opvalt maar er wel is. Via Google Assistant op je Home-speaker of je Android-telefoon kun je die white noise vanuit je bed aanzetten. Zo werkt het.

Slapen is niet alleen gezond, het is ook broodnodig, zowel voor je lichaam als voor je geest. Zonde als het niet lukt dus, bijvoorbeeld door pratende buren of muziek verderop in de straat. Of misschien juist omdat je niet zo goed tegen die stilte kan. In die gevallen is het goed om te weten dat Google over een white noise-functie beschikt.

Wat is white noise?

White noise is achtergrondgeluid dat niet per se opvalt, maar er wel degelijk is. Je vindt white noise overal om je heen: een regenbui, een rivier, de snelweg, je ventilator tijdens warme zomerdagen. De monotone aard van die geluiden zorgt ervoor dat je er niet naar gaat liggen luisteren, zoals bijvoorbeeld bij muziek of stemmen, maar er juist rustig van wordt.

Google heeft in de Assistant ook een white noise-functie ingebouwd. Of je nu onweer, een knisperend hardvuur, de oceaan of letterlijk alleen maar geluidjes wil horen, je hoeft het alleen maar te vragen.

 

© PXimport

White noise via de Google Assistant

Er zijn verschillende manieren om de Google Assistant te vragen white noise te spelen. Ten eerste kan het zowel op je Google Home (Mini) als op je Android-telefoon, maar een speaker is beduidend makkelijker. Vraag Hey Google, speel achtergrondgeluid en je krijgt een willekeurig geluid te horen, maar je kunt ook vragen stellen als Speel een half uur lang oceaangeluid of Hey Google, hoe klinkt regen?.

De Engelstalige versie is iets beter in het herkennen van white noise-verzoekjes dan de Nederlandse. Het werkt ook via de Google Assistent op je Android-smartphone, maar daar lijk je minder mogelijkheden te hebben qua tijdsduur. In elk geval hoef je niet meer midden in de nacht je bed uit om de ventilator aan te zetten voor dat beetje achtergrondgeluid.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000