Kaarten versturen doe je online met deze sites en apps

© PXimport

Kaarten versturen doe je online met deze sites en apps

Geplaatst: 7 april 2020 - 09:31

Aangepast: 14 december 2022 - 11:03

Laura Jenny

Nu we allemaal thuis moeten vertoeven, krijgen we spontaan zin om de muren te schilderen, een nieuwe televisie aan te schaffen en zetten we vaker een bloemetje op tafel. Hoewel we veel contact hebben met onze vrienden, familie en collega’s via onze smartphone, is het natuurlijk leuk om een keer een kaartje te sturen. Kan die persoon meteen zijn huis mee opvrolijken. Met deze apps en sites kun je gemakkelijk tegen betaling een wenskaart sturen.

Greetz

Waarschijnlijk is Greetz, mede dankzij het grote marketingkanon dat erachter zit, de bekendste website om een wenskaart te versturen, eventueel met een cadeau. De website en de app zijn beide makkelijk in gebruik. Het charmante van Greetz is dat er niet alleen een grote keuze aan kaarten is: het is ook nog mogelijk om de tekst in je kaart op te leuken met foto’s, iconen en vrolijke kleuren. Het is ook mogelijk om een foto voorop de kaart te doen en bijvoorbeeld een magazinecover te maken.

Het leuke aan Greetz is dat er een grote verscheidenheid is aan typen kaarten. Je kunt eigenlijk voor elke gelegenheid en elke type mens wel een kaartje vinden. Het is bovendien mogelijk om een kaart met een muziekje te sturen. Het kunnen meesturen van een cadeautje is ook een goede keuze, want het kan andersom vaak niet: als je iets bij een webwinkel koopt, dan kun je daar niet een leuk kaartje aan toevoegen. Hoewel de keuze bij Greetz natuurlijk niet reuze is in cadeaus, is er aanzienlijk meer verkrijgbaar dan de standaard bloemen en chocolaatjes. Je hoeft trouwens geen account te maken om een kaart via Greetz te versturen.

© PXimport

Kaartje2go

Bij Kaartje2go kun je ook cadeaus bij je kaart versturen en in principe heeft dat veel overeenkomsten met Greetz. Er is een grote keuze aan kaarten, al wordt deze iets minder aantrekkelijk gepresenteerd dan bij Greetz. Sowieso is de website van Kaartje2go iets simpeler in opzet en heeft het geen app. Tenminste, geen app om kaartjes mee te versturen. Wat Kaartje2go wel heeft, is een app waarmee je je kaartje tot leven kunt laten komen via augmented reality.

Ook bij Kaartje2Go kun je je foto op de voorkant van een kaart zetten, waardoor je bijvoorbeeld een paashaas van jezelf kunt maken, of van de ontvanger. Het is net als bij Greetz mogelijk om een kaart in een klein, medium of groot formaat te laten printen. Je kunt bovendien de papiersoort kiezen: chic parelmoer, stijlvol linnen of gewoon glans. Je hoeft niet per se een account aan te maken om een kaartje te versturen, al waarschuwt de website dan wel dat je mogelijk korting misloopt.

Hallmark

Als je aan wenskaarten denkt, dan denk je al gauw aan Hallmark. Hoewel die associatie er waarschijnlijk vooral is van de kaartenrekken in de fysieke winkel, heeft Hallmark ook een indrukwekkende website vol kaarten. Kaarten in allerlei soorten en maten: van hout, van chocolade, of gewoon van stevig papier. Deze kaarten kun je net als bij de bovenstaande opties aan de binnenkant helemaal maken zoals je wil: met gekke plaatjes, foto’s en tekst in een hele regenboog aan kleuren.

Ook bij Hallmark is het niet nodig om een account aan te maken, al krijg je daar dus wel voordeeltjes door. De website van Hallmark en app van Hallmark zijn net even anders dan die van Greetz en Kaartje2Go, omdat ze iets meer rust uitstralen. Dat pas ook beter bij het merk dat Hallmark is: het gaat vooral om momenten, om emotie, en niet zozeer om grappig doen. Het aanbod aan kaarten laat dat ook zien: het is iets minder tongue-in-cheek zoals Greetz, en iets klassieker zoals we Hallmark kennen van de kiosk.

© PXimport

Kaartjeposten

Kaartjeposten is iets minder professioneel in uiterlijk en opties dan de bovenstaande drie kaartenwinkels, maar heeft als voordeel dat de kaarten zelf ook wat goedkoper zijn in aanschaf. Je kunt alsnog plaatjes en foto’s toevoegen aan je kaart, maar dat proces gaat iets meer via menu’s in plaats van dat het intuïtief is. Alles is net even wat simpeler en er is bijvoorbeeld geen app beschikbaar.

Wil je echter even zonder poespas een kaartje sturen, dan is Kaartjeposten wel een site waar je niet veel te lang hoeft te grasduinen naar het perfecte kaartje. Er zijn genoeg verschillende soorten kaarten binnen elke categorie om uit te kiezen: net iets speelser dan de gemiddelde Hallmark-kaart, maar niet tegen het randje aan zoals bij Greetz. Gewoon vrolijke kaarten voor elke persoonlijkheid. Het blijft wel bij een kaartje sturen, want Kaartjeposten doet verder niets met overige cadeautjes. De kaartjes kun je sturen zonder een account aan te maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000