Stuur een grappige kerstboodschap met JibJab

© PXimport

Stuur een grappige kerstboodschap met JibJab

Geplaatst: 13 december 2017 - 07:13

Aangepast: 21 december 2022 - 13:12

Richard Veenstra

Als je een online kerstkaartje wilt versturen, verwacht je natuurlijk wel wat meer dan een simpele boodschap. Met JibJab maak je een video met jezelf in de hoofdrol.

Stap 1: Video kiezen

Ga naar www.jibjab.com en klik bovenin op All. Scrol naar beneden en klik op Christmas. Kies één van de opties en je ziet een voorbeeldvideo van hoe jouw kaart eruit kan komen te zien. Je moet je eerst gratis aanmelden, klik op Become a Member, geef je gegevens op en klik op Sign up with email. Als je een video hebt gevonden die je leuk vindt, klik je op Make card.

Stap 2: Foto importeren

Je moet nu een foto van jezelf uploaden. Dat kan via je webcam, een bestand op je computer of via Instagram, Facebook of Dropbox. Zorg dat de foto van je gezicht zo duidelijk mogelijk is, het beste werkt een pasfoto. In de volgende stap moet je je gezicht draaien en zoomen zodat je ogen en mond op dezelfde hoogte zitten als in het voorbeeld. Gebruik de twee schuiven onderaan of beweeg de foto door met je muis naar boven, onder, links of rechts te bewegen. Als de lijnen voor de ogen en mond precies over jouw foto liggen, klik je op Next. In de volgende stap bepaal je je kaaklijn: de driehoekjes moeten precies op je mondhoeken liggen, de cirkel plaats je tussen je lippen (of als je lacht precies onder je bovenste tanden). Het vierkant plaats je aan de onderkant van je kin. Sluit af door op het vinkje te klikken. Je kunt meerdere gezichten toevoegen, bijvoorbeeld van familieleden. Klik hiervoor op het plusje naast je eigen foto. Je wordt door de video geleid en bij elke mogelijkheid kies je één van de gezichten onderin. Sluit af door op Done te klikken. Als je alleen je eigen gezicht hebt aangegeven, wordt het videovoorbeeld gemaakt.

Je eigen gezicht als onderdeel van een video. Het is aan te raden om iets vrolijker te kijken dan dat ik (auteur) deed.

© PXimport

Stap 3: Video delen

Bovenin staat standaard Merry Christmas! Verander dit in iets anders als je dat wilt. Onderin kies je nu één van de deelopties. Klik bijvoorbeeld op Copy Link als je de koppeling naar je kerstboodschap aan een persoonlijke e-mail wilt toevoegen. Open je mailprogramma, kies de ontvangers en voeg de koppeling aan je mail toe door op Ctrl+V te drukken.

Deel de grappige video via één van de opties onderin.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten