Nieuw op Videoland: beste series en films van augustus

© PXimport

Nieuw op Videoland: beste series en films van augustus

Netwerk

Geplaatst: 8 augustus 2020 - 09:18

Aangepast: 25 november 2022 - 10:29

Maikel Dijkhuizen

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in augustus verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Brussel (seizoen 1)

Brussel is een tiendelige serie waarin de Europese politiek centraal staat. De makers zoomen hierbij in op de relatie tussen de voormalig geliefden Moniek en Viktor. Ze zijn allebei in Brussel om voor hun belangen te lobbyen. Moniek werkt voor een oliemaatschappij, terwijl Victor zich ontpopt als een oligarch met een enorm vermogen. Wie lukt het om een deal te sluiten om een felbegeerde pijpleiding in het Oostblok aan te leggen? Verder wordt de mysterieuze dood van een Nederlandse Europarlementariër onderzocht en komen opvallende verhoudingen tussen de hoofdpersonages uitgebreid aan bod. Deze spannende serie zet kijkers meermaals op het verkeerde been. Brussel lijkt enigszins geïnspireerd op de populaire Netflix-serie House of Cards. De reeks is vanaf 8 augustus te zien.

De Dag (seizoen 1)

Onze zuiderburen leveren geregeld interessante producties af. De Dag is daar een uitstekend voorbeeld van. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt deze twaalfdelige serie zich af op één dag. Zodra er in een klein stadje een bankoverval plaatsvindt, wordt de situatie vanuit het perspectief van de overvallers, gijzelaars, nabestaanden en politieagenten belicht. De eerste aflevering kijk je mee over de schouder van de politie en nabestaanden, terwijl de tweede aflevering laat zien hoe het er bij de gijzelaars en gijzelnemers voorstaat. Iedere aflevering wordt dus telkens opgevolgd door een aflevering met hetzelfde tijdsverloop vanuit andere perspectieven. Deze geloofwaardige serie is een absolute aanrader, mits je bestand bent tegen de nodige spanning! De Dag is vanaf 5 augustus te zien.

The Rookie (seizoen 1)

Liefhebbers van een flinke portie misdaadactie kunnen The Rookie eens uitproberen. Het eerste seizoen is vanaf 24 augustus bij Videoland te zien en vertelt het verhaal van de onlangs gescheiden John Nolan. Deze veertiger verhuist naar Los Angeles om zijn ‘big dream’ na te jagen. John wil een succesvol politieman worden in een grote stad. Hierbij komt hij voor nogal wat levensbedreigende en onvoorspelbare situaties te staan, waarbij zijn onervarenheid hem regelmatig in de weg staat. Weet John zich in de grote stad te redden? Het eerste seizoen telt twintig afleveringen.

Light as a Feather (seizoen 2)

Een vriendinnengroep speelt een ogenschijnlijk onschuldig spelletje, maar de tieners overlijden op exact dezelfde wijze zoals is voorspeld in het spel Light as a Feather, Stiff as a Board. Logischerwijs raken de overgebleven vriendinnen in paniek en proberen ze te achterhalen wie het volgende beoogde slachtoffer is. De tieners doen er alles aan om hun eigen dood te voorkomen. Lukt het ze om te ontdekken wie er dood verderf zaait? Deze thrillersersie bestaat uit zestien bloedstollende afleveringen en is vanaf 20 augustus op Videoland te zien. Verwacht overigens geen derde seizoen, want de producent heeft de plannen hiervoor helaas geschrapt.

Een Goed Jaar (seizoen 1)

Net als het eerder besproken De Dag heeft ook Een Goed Jaar zijn wortels in België. Heb wel nog even geduld, want Videoland zet de dramaserie pas op 28 augustus online. Wanneer twee vrienden in de Ardennen op een kelder met wijn en wapens uit de Tweede Wereldoorlog stuiten, nemen de ontdekkers een loopje met de waarheid. Ze beweren een wijnkelder van Adolf Hitler te hebben gevonden. Geldnood is de voedingsbodem voor dit verzinsel, maar hun verzonnen verhaal dreigt volledig uit de hand te lopen. De cast bestaat onder meer uit Joke Devynck, Kürt Rogiers en Boris Van Severen. Een trailer is helaas nog niet vrijgegeven.

Bekende films

Videoland voegt óók deze maand weer diverse bekende films toe. Geniet onder meer van klinkende namen als Kill Bill (2), The Karate Kid: Part II, Terminator 3: Rise Of The Machines, Terminator Salvation, The Scorpion King , Surf’s Up (2), Non-Stop en Lara Croft: Tomb Raider.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000