ID.nl logo
Nieuw op Videoland: beste series en films van oktober
© PXimport
Huis

Nieuw op Videoland: beste series en films van oktober

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in oktober verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Riviera (seizoen 3)

Op 23 oktober stelt Videoland het derde seizoen van Riviera beschikbaar. Deze Britse misdaadserie draait om Georgina Clios die als omstreden kunsthandelaars op zoek gaat naar gestolen kunstwerken. Eerder verloor ze haar steenrijke man bij een explosie van een jacht. Sindsdien probeert ze als weduwe het spoor van haar overleden partner Constantine te volgen. Hierbij komt ze binnen de schimmige kunstwereld voor allerlei verrassingen te staan waarbij geweld en bedrog centraal staan. Lukt het Georgina om zichzelf en overige familieleden tegen haar vijanden te beschermen? Over de exacte invulling van het derde seizoen is nog weinig bekend. De trailer belooft in ieder geval de nodige spanning en actie met fraaie beelden uit Venetië.

Killing Eve (seizoen 3)

In Killing Eve maken twee powervrouwen jacht op elkaar. Eve Polastri werkt namelijk voor de Britse veiligheidsdienst, terwijl Villanelle een rijke huurmoordenares is uit Rusland. De levens van beide dames doorkruisen elkaar in deze serie voortdurend. De vraag is of Villanelle er daadwerkelijk in slaagt om Eve te vermoorden, zoals de titel van deze bloedstollende serie doet vermoeden. Het derde seizoen bestaat wederom uit acht afleveringen en verschijnt op 26 oktober op Videoland. In de eerste aflevering komt Villanelle erachter dat Eve na het gewelddadige slot in seizoen 2 toch nog in leven is. Het kat-en-muisspelletje begint dus weer opnieuw!

Lieve Mama (seizoen 1)

Vanaf 15 oktober is de nieuwe serie Lieve Mama exclusief bij Videoland te zien. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. Verpleegkundige Helen en horecaondernemer Werner vormen een getrouwd stel met drie kinderen en hebben hun zaakjes prima op orde. Zodra de achttienjarige Ralf besluit om samen met een vriend een overval op de luxe villa van het gezin te plegen, staat het leven van Helen, Werner en hun kinderen op zijn kop. Voor Helen mondt het incident (met dodelijke afloop) uit in een regelrechte nachtmerrie. Onder meer Rifka Lodeizen, Shahine El Hamus, Guy Clemens, Bianca Krijgsman en Barry Atsma zijn in deze thrillerserie van de partij. Op het Instagramkanaal van Videoland zijn inmiddels de eerste beelden vrijgegeven.

Hillary

Deze vierdelige serie geeft een uniek inkijkje in het turbulente leven van voormalig presidentskandidate Hillary Clinton. Documentairemaakster Nanette Burstein ging hierbij niet over één nacht ijs. Ze interviewde Hillary maar liefst zeven dagen. Of dat nog niet genoeg is, komen ook Hillary’s man Bill Clinton, vrienden, oud-klasgenoten en (voormalig) collega’s aan het woord. De serie bevat daarnaast ook unieke jeugdbeelden. Gevoelige onderwerpen als het Monica Lewinsky-schandaal en de mislukte presidentscampagne in 2016 worden in deze docuserie niet geschuwd. Hillary is vanaf 6 oktober bij Videoland te zien.

Liar (seizoen 1)

Zodra lerares Laura Neilson en chirurg Andrew Earlham met elkaar op date gaan, komen de twee hoofdpersonen na afloop lijnrecht tegenover elkaar te staan. Andrew is in de veronderstelling dat de twee een leuke avond hebben gehad, maar Laura denkt daar duidelijk heel anders over. Sterker nog, de docente doet bij de politie aangifte van verkrachting. De verwijten vliegen over en weer en ook andere mensen in de relationele sfeer raken bij het conflict betrokken. Wie haalt zijn of haar gelijk? Deze serie omvat zes afleveringen die vanaf 9 oktober bij Videoland zijn te zien.

Bekende (kerst)titels

Aan gezellige kerstfilms is er vanaf oktober op Videoland bepaald geen gebrek. Geniet onder meer van A Christmas in Tennesee, Christmas Wonderland en Office Christmas Party. Daarnaast verschijnen er ook een aantal klassiekers, zoals London Has Fallen, Schlindler’s List en The Silence Of The Lambs.

▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇


 

▼ Volgende artikel
De aircooler: het betaalbare alternatief voor een airco in huis
Energie

De aircooler: het betaalbare alternatief voor een airco in huis

Zit je tijdens warme dagen te puffen in huis, maar zie je een dure airco niet zitten en vind je een ventilator gewoon niet effectief genoeg? Dan is een aircooler misschien precies wat je zoekt. Deze verkoelende tussenoplossing werkt met water in plaats van koelvloeistof en heeft daardoor een aantal aantrekkelijke voordelen. Maar ook wat beperkingen.

In dit artikel lees je:

– Hoe een aircooler werkt en waarin hij verschilt van een airco – De belangrijkste voor- en nadelen van een aircooler – Wanneer een aircooler wél (en juist níet) een slimme keuze is – Wat je moet weten over prijs, geluid, energieverbruik en gebruiksgemak

Lees ook: Koele vergelijking: ventilator of mobiele airco?

Wat is een aircooler?

Heel simpel gezegd: een aircooler zuigt warme lucht aan, laat die langs een watergekoeld element stromen en blaast de frisse lucht vervolgens weer de ruimte in. Dat zorgt voor een aangename luchtstroom vlak bij het apparaat. Maar zet je het apparaat uit, dan is ook de verkoeling snel verdwenen. Anders dan een airconditioner verlaagt een aircooler de temperatuur in de kamer niet echt. Het effect is vergelijkbaar met een ventilator, maar dan met een extra verkoelend tintje.

De voordelen: fris, stil en flexibel

Hoewel een aircooler de thermometer niet drastisch laat dalen, voelt de lucht er wel merkbaar frisser door aan. Dat komt doordat het apparaat warme lucht actief koelt met waterdamp. In kleinere ruimtes werkt dat verrassend goed, zeker vergeleken met een standaard ventilator die alleen lucht verplaatst.

Een ander pluspunt: aircoolers zijn fluisterstil. Omdat ze geen compressor gebruiken, hoor je nauwelijks dat ze aanstaan. Ideaal dus voor in je slaapkamer of thuiskantoor. Er is bovendien geen ingewikkelde installatie of raamafdichting nodig: je rolt het apparaat gewoon naar de plek waar je verkoeling wilt, vaak nog op handige wieltjes ook.

En dan is er nog het kostenplaatje. Aircoolers zijn om te beginnen aanzienlijk goedkoper dan (mobiele) airco's. Je hebt daarnaast geen installatiekosten, een véél lagere energierekening en de aanschafprijs ligt veelal onder de 100 euro. Sommige modellen hebben bovendien een ingebouwde luchtzuiveraar die stof, pollen en andere viezigheid uit de lucht filtert: handig voor mensen met allergieën.

©Sekai

De nadelen: beperkte verkoeling en vochtige lucht

Toch kent een aircooler z'n grenzen. Het belangrijkste nadeel: de koelkracht is beperkt. Waar een airco een ruimte echt koel kan blazen (tot wel 10 graden lager!) blijft een aircooler steken op een bescheiden 3 graden. Je kunt dus geen precieze temperatuur instellen, zoals dat bij een airco wel kan.

Bovendien maakt een aircooler de lucht vochtiger. In een kamer die van zichzelf al wat broeierig is kan dat onprettig aanvoelen. Je doet er daarom goed aan om tijdens het gebruik een raam open te zetten, vooral bij hoge luchtvochtigheid. En let op het onderhoud: het waterreservoir moet regelmatig worden geleegd en schoongemaakt om schimmelvorming te voorkomen. Anders blaast het apparaat geen frisse, maar juist muffe (en ongezonde) lucht je kamer in.

Heel lokaal verkoeling nodig?

(bijvoorbeeld op je werkplek)

Wanneer wél (en wanneer juist geen) aircooler?

Een aircooler is vooral handig als je op zoek bent naar betaalbare, energiezuinige verkoeling die weinig geluid maakt. Ideaal voor wie geen honderden euro's wil uitgeven aan een airconditioner, maar wel behoefte heeft aan een fris briesje in huis.

Is het bij jou thuis structureel warm of wil je grotere ruimtes écht koel krijgen? Dan is een traditionele (mobiele) airco waarschijnlijk een betere investering. Zeker als de luchtvochtigheid in huis al aan de hoge kant is, kun je beter voor een krachtiger systeem kiezen.

Toch liever een vaste airco? ⤵

Vraag een offerte aan voor airconditioning: