Nieuw op Videoland: beste series en films van oktober

© PXimport

Nieuw op Videoland: beste series en films van oktober

Geplaatst: 2 oktober 2020 - 13:08

Aangepast: 23 april 2024 - 07:57

Maikel Dijkhuizen

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in oktober verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Riviera (seizoen 3)

Op 23 oktober stelt Videoland het derde seizoen van Riviera beschikbaar. Deze Britse misdaadserie draait om Georgina Clios die als omstreden kunsthandelaars op zoek gaat naar gestolen kunstwerken. Eerder verloor ze haar steenrijke man bij een explosie van een jacht. Sindsdien probeert ze als weduwe het spoor van haar overleden partner Constantine te volgen. Hierbij komt ze binnen de schimmige kunstwereld voor allerlei verrassingen te staan waarbij geweld en bedrog centraal staan. Lukt het Georgina om zichzelf en overige familieleden tegen haar vijanden te beschermen? Over de exacte invulling van het derde seizoen is nog weinig bekend. De trailer belooft in ieder geval de nodige spanning en actie met fraaie beelden uit Venetië.

Killing Eve (seizoen 3)

In Killing Eve maken twee powervrouwen jacht op elkaar. Eve Polastri werkt namelijk voor de Britse veiligheidsdienst, terwijl Villanelle een rijke huurmoordenares is uit Rusland. De levens van beide dames doorkruisen elkaar in deze serie voortdurend. De vraag is of Villanelle er daadwerkelijk in slaagt om Eve te vermoorden, zoals de titel van deze bloedstollende serie doet vermoeden. Het derde seizoen bestaat wederom uit acht afleveringen en verschijnt op 26 oktober op Videoland. In de eerste aflevering komt Villanelle erachter dat Eve na het gewelddadige slot in seizoen 2 toch nog in leven is. Het kat-en-muisspelletje begint dus weer opnieuw!

Lieve Mama (seizoen 1)

Vanaf 15 oktober is de nieuwe serie Lieve Mama exclusief bij Videoland te zien. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. Verpleegkundige Helen en horecaondernemer Werner vormen een getrouwd stel met drie kinderen en hebben hun zaakjes prima op orde. Zodra de achttienjarige Ralf besluit om samen met een vriend een overval op de luxe villa van het gezin te plegen, staat het leven van Helen, Werner en hun kinderen op zijn kop. Voor Helen mondt het incident (met dodelijke afloop) uit in een regelrechte nachtmerrie. Onder meer Rifka Lodeizen, Shahine El Hamus, Guy Clemens, Bianca Krijgsman en Barry Atsma zijn in deze thrillerserie van de partij. Op het Instagramkanaal van Videoland zijn inmiddels de eerste beelden vrijgegeven.

Hillary

Deze vierdelige serie geeft een uniek inkijkje in het turbulente leven van voormalig presidentskandidate Hillary Clinton. Documentairemaakster Nanette Burstein ging hierbij niet over één nacht ijs. Ze interviewde Hillary maar liefst zeven dagen. Of dat nog niet genoeg is, komen ook Hillary’s man Bill Clinton, vrienden, oud-klasgenoten en (voormalig) collega’s aan het woord. De serie bevat daarnaast ook unieke jeugdbeelden. Gevoelige onderwerpen als het Monica Lewinsky-schandaal en de mislukte presidentscampagne in 2016 worden in deze docuserie niet geschuwd. Hillary is vanaf 6 oktober bij Videoland te zien.

Liar (seizoen 1)

Zodra lerares Laura Neilson en chirurg Andrew Earlham met elkaar op date gaan, komen de twee hoofdpersonen na afloop lijnrecht tegenover elkaar te staan. Andrew is in de veronderstelling dat de twee een leuke avond hebben gehad, maar Laura denkt daar duidelijk heel anders over. Sterker nog, de docente doet bij de politie aangifte van verkrachting. De verwijten vliegen over en weer en ook andere mensen in de relationele sfeer raken bij het conflict betrokken. Wie haalt zijn of haar gelijk? Deze serie omvat zes afleveringen die vanaf 9 oktober bij Videoland zijn te zien.

Bekende (kerst)titels

Aan gezellige kerstfilms is er vanaf oktober op Videoland bepaald geen gebrek. Geniet onder meer van A Christmas in Tennesee, Christmas Wonderland en Office Christmas Party. Daarnaast verschijnen er ook een aantal klassiekers, zoals London Has Fallen, Schlindler’s List en The Silence Of The Lambs.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten