Nieuw op Videoland: beste series en films van februari

© PXimport

Nieuw op Videoland: beste series en films van februari

Geplaatst: 30 januari 2021 - 07:15

Aangepast: 23 april 2024 - 08:07

Maikel Dijkhuizen

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in februari verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Mocro Maffia (seizoen 3)

Vanaf 29 januari verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering van Mocro Maffia op Videoland. In totaal zijn het er zeven. In seizoen 3 van deze populaire serie is ‘Mo de Show’ onverwacht nog in leven. Hij blijkt te zijn ondergedoken. Verder is duidelijk dat ‘Potlood’ nog altijd de strijd met ‘Paus’ nog niet heeft opgegeven, al zit zijn partner in crime Adil nu wel in de cel. Over Adil gesproken, die komt in de gevangenis voor een merkwaardige verrassing te staan. Verder zint Nadira op wraak, waarbij ze hulp uit onverwachte hoek krijgt. De spannende trailer is alvast duidelijk, want deze uiterst gewelddadige serie is niet voor tere zieltjes. Opvallend is dat er een aantal nieuwe gezichten van de partij zijn. 

Black-Out (seizoen 1)

Black-Out is een nieuwe Vlaamse misdaadserie. Het eerste seizoen bevat tien afleveringen en is vanaf 26 februari te zien. Het meeslepende verhaal laat niets te wensen over. Een groep criminelen saboteert een kerncentrale in Westerlo waardoor heel België in het donker zit. De ontvoering van de dochter (Elke) van de premier maakt de zaak heel wat complexer. Zodra de elektriciteit wordt hersteld, betekent dat namelijk het einde voor Elke. De premier staat hierdoor voor een onmogelijke keuze, waardoor ze tijd probeert te winnen. Een geheim team probeert ondertussen te achterhalen welke groepering(en) er achter de sabotage en ontvoering zitten. Komt Elke veilig thuis?

De Spa (seizoen 1)

Het eerste seizoen van De Spa telt maar liefst honderd afleveringen. De Nederlandse soapserie gaat over het luxe wellnesscomplex van Tess en haar ex-man Thomas. De twee zijn al een tijdje gescheiden, waardoor ook de zakelijke verhouding onder druk staat. Zodra dThomas zijn nieuwe vlam naar de zaak meeneemt, staat het voltallige bedrijf onder hoogspanning. De Spa brengt het reilen en zeilen van diverse medewerkers in beeld en zoomt daarbij in op hun persoonlijke problemen. Jaloezie, liefde, macht, het komt in deze serie allemaal aan bod. De honderd afleveringen zijn vanaf 27 februari te zien. 

The Good Doctor (seizoen 4)

Vanaf 8 februari is het vierde seizoen van de populaire ziekenhuisserie The Good Doctor te zien. Het verhaal draait volledig om de chirurg Shaun Murphy. Deze specialist verstaat zijn vak als geen ander, al zit zijn autisme hem met regelmaat in de weg. Overigens helpt deze aandoening hem ook geregeld om bepaalde situaties op te lossen. Het vierde seizoen is niet zo lang geleden opgenomen. De coronacrisis komt dan ook zijdelings aan bod, waarbij de serie inzoomt op de persoonlijke gevolgen voor de patiënten door deze pandemie. De markante dokter behandelt een patiënt met een onvoorspelbare ziekte die hij en zijn team niet eerder tegenkwamen. 

Breaking Meth

Ook in februari verschijnt er een aantal interessante documentaires op Videoland. Zo ook Breaking Meth van de Nederlandse filmmaker Jessica Villerius. Deze docu brengt de almaar groeiende problematiek rondom de relatief onbekende drug crystal meth in beeld. Niet voor niets werden er vorig jaar maar liefst 32 methamfetamine-labs opgerold en vermoedelijk is dat nog maar het topje van de ijsberg. Onder meer Rick komt aan het woord; een vijftiger die al zo’n twintig jaar verslaafd is aan crystal meth. Ook de eenheden die de labs oprollen en de kwaliteit van de Nederlandse productie komen aan bod. En is er een verband tussen de Mexicaanse kartels en de Nederlands labs? Breaking Meth is vanaf 3 februari op Videoland te zien. Er is geen trailer vrijgegeven.

Bekende namen

Traditiegetrouw komt Videoland ook in februari met een hele rits aan bekende namen op de proppen. Geniet deze maand onder meer van Into The Dark: Down, Heat, Risen, Bro’s Before Ho’s, Seks Tape, T-34, Survive The Night, Mr. & Mrs. Smith, Once Upon A Time In America en Monte Carlo. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten