ID.nl logo
Nieuw op Videoland: beste series en films van september
© PXimport
Huis

Nieuw op Videoland: beste series en films van september

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in september verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Snowden

In 2013 neemt Edward Snowden een enorm risico door als NSA-medewerker duizenden geheime documenten aan een Britse krant te lekken. Daaruit blijkt dat de Amerikaanse geheime dienst op onrechtmatige wijze massaal gegevens verzamelt van onschuldige burgers. Hiervoor gebruikt de dienst geavanceerde software. De klokkenluider hangt vanwege het lekken van staatsgegevens een jarenlange celstraf boven het hoofd en daarom besluit Snowden om de Verenigde Staten vroegtijdig vaarwel te zeggen. Eerst reist hij naar Hongkong, waarna hij uiteindelijk zijn heil zoekt in Rusland. In dat land verblijft hij tot op de dag van vandaag. Vanaf 10 september is dit waargebeurde verhaal bij Videoland te zien.

Kim Kardashian West: The Justice Project

Op 3 september zet Videoland de documentaire Kim Kardashian West: The Justice Project online. Hierbij laat de bekende realityster zich van een andere kant zien, want Kim Kardashian gaat bij gevangenen op bezoek. De Amerikaanse televisiepersoonlijkheid is al langer kritisch over het rechtssysteem in haar land. Ze pleit dan ook voor veranderingen in het strafrecht. Diverse gedetineerden en hun familieleden komen aan het woord, waarbij de besproken gevangenen volgens Kim Kardashian en bepaalde juristen een oneerlijk proces hebben gehad. Het gaat hierbij voornamelijk om kleine misdaden op het gebied van drugs, waarvoor de daders met hoge straffen zijn veroordeeld. Deze documentaire duurt zo’n twee uur.

Harrow (seizoen 1 & 2)

Harrow vertelt het leven van de gerenommeerde lijkschouwer Daniel Harrow. Hij doet zijn werk uitstekend en geniet een goede reputatie, want hij lost talloze zaken op. Helaas kent de patholoog ook tekortkomingen. Met springlevende mensen kan hij namelijk minder goed omgaan. Zo heeft Daniel totaal geen respect voor autoriteit, waardoor hij in de meest vreemde conflicten terechtkomt. Zijn relatie met zijn leidinggevende verloopt dan ook niet bepaald vlekkeloos. Verder onderhoudt de lijkschouwer moeizaam contact met zijn ex-vrouw en dochter. Daniel draagt een geheim uit een ver verleden met zich mee en hij doet er alles aan om dat voorgoed onder het tapijt te schuiven. Beide seizoenen zijn vanaf 7 september te zien. In totaal gaat het om twintig afleveringen. Overigens staat er ook al een derde seizoen van deze Australische serie op stapel.

Love Life (seizoen 1)

Vanaf 25 september is de nieuwe serie Love Life op Videoland beschikbaar. Hierin staat het onheilspellende liefdesleven van Darby centraal. In iedere aflevering komt er een liefdesrelatie aan bod, waarbij zowel het prille begin als de uiteindelijke breuk de revue passeren. Lukt het Darby om in één van de tien afleveringen de ware te vinden? Opvallend is dat iedere aflevering op zichzelf staat. Darby wordt overigens gespeeld door de bekende actrice Anna Kendrick. Er is inmiddels al een tweede seizoen van deze romantische serie aangekondigd.

Moeder, Ik Wil Bij De Revue (seizoen 1)

De Nederlandse dramaserie Moeder, Ik Wil Bij De Revue was eind 2012 bij omroep MAX te zien. Vanaf 24 september staan de acht afleveringen van het eerste (en enige) seizoen ook op Videoland. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’50 en is voorzien van meerdere liedjes van de bekende componist Wim Sonneveld. De bedoeling is dat Bob het kolenbedrijf van zijn vader overneemt, maar de jongeman besluit anders. Hij wil namelijk bij het toneel in de grote stad en weet al snel een baantje als hulp te bemachtigen. Op den duur krijgt Bob de kans om zich op de theaterplanken als zanger en acteur te bewijzen, maar dan blijkt zijn vriendin plotseling zwanger. Lukt het hem om ondanks het aanstaande vaderschap zijn droom na te jagen? Hoofdrollen zijn weggelegd voor Egbert Jan Weeber, Huub Stapel, Noortje Herlaar en Jon van Eerd.

Oude vertrouwde namen

Traditiegetrouw voegt Videoland ook deze maand weer diverse filmklassiekers toe. Geniet in september onder meer van bekende namen als Notting Hill, The Transporter Refueled, Bon Bini Holland 2, Rocky Balboa en Samba. Soapliefhebbers kunnen vanaf 4 september het eerste seizoen van Goudkust zien.

▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇


 

▼ Volgende artikel
De aircooler: het betaalbare alternatief voor een airco in huis
Energie

De aircooler: het betaalbare alternatief voor een airco in huis

Zit je tijdens warme dagen te puffen in huis, maar zie je een dure airco niet zitten en vind je een ventilator gewoon niet effectief genoeg? Dan is een aircooler misschien precies wat je zoekt. Deze verkoelende tussenoplossing werkt met water in plaats van koelvloeistof en heeft daardoor een aantal aantrekkelijke voordelen. Maar ook wat beperkingen.

In dit artikel lees je:

– Hoe een aircooler werkt en waarin hij verschilt van een airco – De belangrijkste voor- en nadelen van een aircooler – Wanneer een aircooler wél (en juist níet) een slimme keuze is – Wat je moet weten over prijs, geluid, energieverbruik en gebruiksgemak

Lees ook: Koele vergelijking: ventilator of mobiele airco?

Wat is een aircooler?

Heel simpel gezegd: een aircooler zuigt warme lucht aan, laat die langs een watergekoeld element stromen en blaast de frisse lucht vervolgens weer de ruimte in. Dat zorgt voor een aangename luchtstroom vlak bij het apparaat. Maar zet je het apparaat uit, dan is ook de verkoeling snel verdwenen. Anders dan een airconditioner verlaagt een aircooler de temperatuur in de kamer niet echt. Het effect is vergelijkbaar met een ventilator, maar dan met een extra verkoelend tintje.

De voordelen: fris, stil en flexibel

Hoewel een aircooler de thermometer niet drastisch laat dalen, voelt de lucht er wel merkbaar frisser door aan. Dat komt doordat het apparaat warme lucht actief koelt met waterdamp. In kleinere ruimtes werkt dat verrassend goed, zeker vergeleken met een standaard ventilator die alleen lucht verplaatst.

Een ander pluspunt: aircoolers zijn fluisterstil. Omdat ze geen compressor gebruiken, hoor je nauwelijks dat ze aanstaan. Ideaal dus voor in je slaapkamer of thuiskantoor. Er is bovendien geen ingewikkelde installatie of raamafdichting nodig: je rolt het apparaat gewoon naar de plek waar je verkoeling wilt, vaak nog op handige wieltjes ook.

En dan is er nog het kostenplaatje. Aircoolers zijn om te beginnen aanzienlijk goedkoper dan (mobiele) airco's. Je hebt daarnaast geen installatiekosten, een véél lagere energierekening en de aanschafprijs ligt veelal onder de 100 euro. Sommige modellen hebben bovendien een ingebouwde luchtzuiveraar die stof, pollen en andere viezigheid uit de lucht filtert: handig voor mensen met allergieën.

©Sekai

De nadelen: beperkte verkoeling en vochtige lucht

Toch kent een aircooler z'n grenzen. Het belangrijkste nadeel: de koelkracht is beperkt. Waar een airco een ruimte echt koel kan blazen (tot wel 10 graden lager!) blijft een aircooler steken op een bescheiden 3 graden. Je kunt dus geen precieze temperatuur instellen, zoals dat bij een airco wel kan.

Bovendien maakt een aircooler de lucht vochtiger. In een kamer die van zichzelf al wat broeierig is kan dat onprettig aanvoelen. Je doet er daarom goed aan om tijdens het gebruik een raam open te zetten, vooral bij hoge luchtvochtigheid. En let op het onderhoud: het waterreservoir moet regelmatig worden geleegd en schoongemaakt om schimmelvorming te voorkomen. Anders blaast het apparaat geen frisse, maar juist muffe (en ongezonde) lucht je kamer in.

Heel lokaal verkoeling nodig?

(bijvoorbeeld op je werkplek)

Wanneer wél (en wanneer juist geen) aircooler?

Een aircooler is vooral handig als je op zoek bent naar betaalbare, energiezuinige verkoeling die weinig geluid maakt. Ideaal voor wie geen honderden euro's wil uitgeven aan een airconditioner, maar wel behoefte heeft aan een fris briesje in huis.

Is het bij jou thuis structureel warm of wil je grotere ruimtes écht koel krijgen? Dan is een traditionele (mobiele) airco waarschijnlijk een betere investering. Zeker als de luchtvochtigheid in huis al aan de hoge kant is, kun je beter voor een krachtiger systeem kiezen.

Toch liever een vaste airco? ⤵

Vraag een offerte aan voor airconditioning: