Nieuw op Videoland: beste series en films van september

© PXimport

Nieuw op Videoland: beste series en films van september

Geplaatst: 31 augustus 2020 - 13:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in september verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Snowden

In 2013 neemt Edward Snowden een enorm risico door als NSA-medewerker duizenden geheime documenten aan een Britse krant te lekken. Daaruit blijkt dat de Amerikaanse geheime dienst op onrechtmatige wijze massaal gegevens verzamelt van onschuldige burgers. Hiervoor gebruikt de dienst geavanceerde software. De klokkenluider hangt vanwege het lekken van staatsgegevens een jarenlange celstraf boven het hoofd en daarom besluit Snowden om de Verenigde Staten vroegtijdig vaarwel te zeggen. Eerst reist hij naar Hongkong, waarna hij uiteindelijk zijn heil zoekt in Rusland. In dat land verblijft hij tot op de dag van vandaag. Vanaf 10 september is dit waargebeurde verhaal bij Videoland te zien.

Kim Kardashian West: The Justice Project

Op 3 september zet Videoland de documentaire Kim Kardashian West: The Justice Project online. Hierbij laat de bekende realityster zich van een andere kant zien, want Kim Kardashian gaat bij gevangenen op bezoek. De Amerikaanse televisiepersoonlijkheid is al langer kritisch over het rechtssysteem in haar land. Ze pleit dan ook voor veranderingen in het strafrecht. Diverse gedetineerden en hun familieleden komen aan het woord, waarbij de besproken gevangenen volgens Kim Kardashian en bepaalde juristen een oneerlijk proces hebben gehad. Het gaat hierbij voornamelijk om kleine misdaden op het gebied van drugs, waarvoor de daders met hoge straffen zijn veroordeeld. Deze documentaire duurt zo’n twee uur.

Harrow (seizoen 1 & 2)

Harrow vertelt het leven van de gerenommeerde lijkschouwer Daniel Harrow. Hij doet zijn werk uitstekend en geniet een goede reputatie, want hij lost talloze zaken op. Helaas kent de patholoog ook tekortkomingen. Met springlevende mensen kan hij namelijk minder goed omgaan. Zo heeft Daniel totaal geen respect voor autoriteit, waardoor hij in de meest vreemde conflicten terechtkomt. Zijn relatie met zijn leidinggevende verloopt dan ook niet bepaald vlekkeloos. Verder onderhoudt de lijkschouwer moeizaam contact met zijn ex-vrouw en dochter. Daniel draagt een geheim uit een ver verleden met zich mee en hij doet er alles aan om dat voorgoed onder het tapijt te schuiven. Beide seizoenen zijn vanaf 7 september te zien. In totaal gaat het om twintig afleveringen. Overigens staat er ook al een derde seizoen van deze Australische serie op stapel.

Love Life (seizoen 1)

Vanaf 25 september is de nieuwe serie Love Life op Videoland beschikbaar. Hierin staat het onheilspellende liefdesleven van Darby centraal. In iedere aflevering komt er een liefdesrelatie aan bod, waarbij zowel het prille begin als de uiteindelijke breuk de revue passeren. Lukt het Darby om in één van de tien afleveringen de ware te vinden? Opvallend is dat iedere aflevering op zichzelf staat. Darby wordt overigens gespeeld door de bekende actrice Anna Kendrick. Er is inmiddels al een tweede seizoen van deze romantische serie aangekondigd.

Moeder, Ik Wil Bij De Revue (seizoen 1)

De Nederlandse dramaserie Moeder, Ik Wil Bij De Revue was eind 2012 bij omroep MAX te zien. Vanaf 24 september staan de acht afleveringen van het eerste (en enige) seizoen ook op Videoland. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’50 en is voorzien van meerdere liedjes van de bekende componist Wim Sonneveld. De bedoeling is dat Bob het kolenbedrijf van zijn vader overneemt, maar de jongeman besluit anders. Hij wil namelijk bij het toneel in de grote stad en weet al snel een baantje als hulp te bemachtigen. Op den duur krijgt Bob de kans om zich op de theaterplanken als zanger en acteur te bewijzen, maar dan blijkt zijn vriendin plotseling zwanger. Lukt het hem om ondanks het aanstaande vaderschap zijn droom na te jagen? Hoofdrollen zijn weggelegd voor Egbert Jan Weeber, Huub Stapel, Noortje Herlaar en Jon van Eerd.

Oude vertrouwde namen

Traditiegetrouw voegt Videoland ook deze maand weer diverse filmklassiekers toe. Geniet in september onder meer van bekende namen als Notting Hill, The Transporter Refueled, Bon Bini Holland 2, Rocky Balboa en Samba. Soapliefhebbers kunnen vanaf 4 september het eerste seizoen van Goudkust zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000