Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van mei

© PXimport

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van mei

Netwerk

Geplaatst: 30 april 2020 - 13:01

Aangepast: 25 november 2022 - 08:43

Maikel Dijkhuizen

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in mei verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

Doom Patrol (seizoen 1)

Amazon Prime Video timmert stevig aan de weg op het gebied van exclusieve series. Met Doom Patrol haalde de streamingdienst namelijk weer een nieuwe parel binnen. Het verhaal gaat over een groep verstoten superhelden (uit de serie Titans) die niet meer door de maatschappij wordt geaccepteerd. Het brein achter de groep is de merkwaardige wetenschapper Dr. Niles Caulder en onder zijn leiding loopt niet alles even vlekkeloos. Nadat de Doom Patrol-leider wordt ontvoerd, proberen de superhelden hem te redden. Elke superheld maakte in het verleden een traumatisch ongeluk mee en sindsdien beschikken ze allemaal over bovennatuurlijke krachten. De vijftien afleveringen zitten dan ook vol met bloedstollende actie. Een tweede seizoen is inmiddels al aangekondigd.

Upload (seizoen 1)

Ook het eerste seizoen van Upload is een zogeheten Amazon Original. Deze nieuwbakken serie is vanaf 1 mei op het Amerikaanse streamingplatform te zien. Het betreft een sciencefiction-komedie die zich afspeelt in 2033. Centraal staat de app-ontwikkelaar Nathan Brown die een ongeluk kreeg met zijn zelfrijdende auto. Nu cyberexperts erin geslaagd zijn om het hiernamaals te hacken, kan Nathan vanuit het ziekenhuisbed zijn eigen lot bepalen. Het is namelijk mogelijk om tijdens het moment van overlijden je bewustzijn naar een digitale gemeenschap te uploaden. De app-ontwikkelaar maakt een moedige keuze, maar de nieuwe digitale wereld is helaas nog verre van perfect.

Homecoming (seizoen 2)

Het tweede seizoen van de succesvolle serie Homecoming moet het jammer genoeg zonder Julia Roberts stellen. De topactrice was alleen gestrikt voor de eerste reeks, maar gelukkig vonden de makers met Janelle Monáe een waardig vervangster. Inhoudelijk valt er nog weinig over het nieuwe seizoen te melden, al wijkt de psycho-thriller ditmaal wel degelijk af van de gelijknamige podcast. Het verhaal begint wanneer het hoofdpersonage (Janelle Monáe) wakker wordt in een roeiboot op het meer. Ze weet niet meer hoe ze daar terecht is gekomen en wat haar eigen identiteit is. Een dubieus wellnessbedrijf biedt haar de helpende hand. Heb nog even geduld, want het tweede seizoen van Homecoming gaat pas op 22 mei van start.

Blinded by the Light

Wie de muziek van Bruce Springsteen wel kan waarderen, doet er verstandig aan om eens een blik te werpen op Blinded by the Light. De Britse tiener Javed heeft Pakistaanse roots en groeit op eind de jaren ’80. Helaas stamt hij uit een economisch zwak gezin, terwijl racisme in deze periode aan de orde van de dag is. Ook de slechte relatie met zijn bemoeizuchtige vader werkt tegen hem. Om de ellende tijdelijk achter zich te laten, schrijft Javed gedichten. Zodra een klasgenoot hem wijst op muziek van Bruce Springsteen herkent de tiener zich in de klinkklare teksten van The Boss. Vanaf dat moment heeft Javed de stijgende lijn in zijn leven te pakken. Diverse klassiekers van de wereldberoemde muzikant komen voorbij.

Grey’s Anatomy

Amazon voegde maar liefst vijftien seizoenen van Grey’s Anatomy aan zijn almaar uitdijende Prime Video-catalogus toe. In exact 342 afleveringen volg je het wel en wee van dokter Meredith Grey en diverse assistent-chirurgen in het ziekenhuis. Goed om te weten is dat deze serie ook bij de concurrenten Videoland en Ziggo GO Movies & Series zijn te zien. Het zestiende seizoen van Grey’s Anatomy werd overigens ingekort vanwege het coronavirus en staat vooralsnog niet op Amazon Prime Video. Het zeventiende(!) seizoen is reeds aangekondigd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000