Maak een nieuwe profielfoto met Avataaars Generator

© PXimport

Maak een nieuwe profielfoto met Avataaars Generator

Netwerk

Geplaatst: 30 maart 2018 - 04:51

Aangepast: 14 december 2022 - 13:40

Dirk Schoofs

Of het nu voor een forum is of voor Steam; om online helemaal aanwezig te zijn heb je een goede avatar nodig. Een avatar is een digitaal alter-ego en geen portretfoto of zelfs geen cartoon. Je maakt best een vierkant beeld van een poppetje dat jou het best in de online wereld vertegenwoordigt. Wij gebruiken Avataaars Generator.

Stap 1: Vergelijken

Avataaars Generator is gratis. Je moet wel weten dat het resultaat niet groter zal zijn dan 560 pixels bij 560 pixels. Geen superhoge resolutie, maar het is groot genoeg voor alle online profielavatars. Surf naar www.getavataaars.com en verken deze online generator. Er zijn trouwens veel meer online generators te vinden. Maar die werken vaak op dezelfde motor en geven dus ook gelijkaardige resultaten. De ontwerpen van de ontwerper, Pablo Stanley, zien er erg origineel en fris uit. Voor wie geavanceerd wil: Stanley geeft zelfs zijn hele bibliotheek van elementen weg om avatars te maken, via de link onderaan de pagina. Wie met die ontwerpen aan de slag wil gaan, moet wel de Sketch-app voor macOS downloaden en die kost 99 euro. Wij houden het dus rustig bij de online generator die veel gebruiksvriendelijker is.

Stap 2: Elementen kiezen

Probeer de knop Random enkele keren om een goed idee te krijgen van de leuke mogelijkheden van Avataaars Generator. Je kunt kiezen of je een poppetje maakt dat in een cirkelvormige achtergrond staat, of toch liever een transparante achtergrond hebt. Er is geen mogelijkheid om tussen een mannelijk of vrouwelijk poppetje te kiezen. Zelfs het geslacht bepaal je simpelweg door de juiste elementen te selecteren. Hoe wil je het haar? Kies je een bril? Zo ja, welke stijl? Welke kleur mag het haar krijgen? Wil je een ‘moustache magnum’ of een ringbaardje. Werk gewoon van boven naar onder de keuzemogelijkheden af.

© PXimport

Stap 3: Downloaden

Daarna gebruik je de knop Download PNG. In tegenstelling tot het jpg-formaat ondersteunt png transparantie. De achtergrond van de avatar zal dus doorzichtig zijn, zodat je het figuurtje op iedere webachtergrond kunt plaatsen. Wil je de avatar later toch groter maken zonder kwaliteitsverlies, dan klik je op de knop Download SVG. Scalable Vector Graphics is een open bestandsformaat voor vectorafbeeldingen, die je dus makkelijk zonder kwaliteitsverlies kunt schalen met de juiste software.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000