Devolo Magic 2 Multiroom Kit - Rappe powerline met mesh-wifi

© PXimport

Devolo Magic 2 Multiroom Kit - Rappe powerline met mesh-wifi

Netwerk

Geplaatst: 28 november 2018 - 10:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Maikel Dijkhuizen

Een powerline-setje is een laagdrempelige manier om extra netwerkaansluitingen te realiseren. Devolo gaat met de devolo Magic 2-productlijn nog een stapje verder: dankzij ondersteuning voor mesh-wifi ontstaat er overal in huis een stabiel wifi-netwerk. Dat klinkt veelbelovend, dus hoog tijd om de Magic 2 Multiroom Kit aan de tand te voelen.

De belangrijkste vernieuwing van de devolo Magic-serie 2 is het gebruik van de tweede generatie G.hn-chips, zodat er een duizelingwekkende doorvoersnelheid van 2400 Mbit/s haalbaar is. Overigens heeft elk stroomnetwerk allerlei ‘bottlenecks’ waardoor in de praktijk een fractie van de genoemde theoretische snelheid wordt behaald. Staar je dus niet blind op dergelijke specificaties. Verder ondersteunen de nieuwe netwerkapparaten mesh-wifi, waarbij de satellieten gezamenlijk een draadloos netwerk uitstralen.

© CIDimport

Aansluiten

De Multiroom Kit bestaat uit een basisstation en twee satellieten. Aansluiten is bijzonder eenvoudig: je stopt de drie apparaatjes in het stopcontact, waarna je het basisstation via een netwerkkabel met de router verbindt. Branden alle ledlampjes wit, dan is het powerline-netwerk actief. Het uitwisselen van beveiligingssleutels tussen alle units gebeurt volautomatisch. Via de wps-toets van de router integreer je beide satellieten in het mesh-netwerk. Prettig is dat zowel de satellieten als het basisstation een geïntegreerd stopcontact hebben. Wel zijn de adapters behoorlijk aan de maat, dus zorg voor voldoende ruimte rondom het wandstopcontact. Met de bijbehorende app wijzig je eventueel diverse netwerkinstellingen, al is dat eigenlijk niet eens nodig.

© PXimport

Stabiele verbinding

Voor een gemiddelde (rijtjes)woning voldoet de Multiroom Kit van de Devolo Magic 2 prima. Het bassistation sluiten we beneden in de buurt van de Ziggo-modem/router aan, terwijl we de satellieten op de eerste verdieping en zolder gebruiken. Waar de radiogolven van het Ziggo-apparaat de zolder normaliter niet bereiken, is dat dankzij het nieuwbakken mesh-netwerk nu wel het geval. Handig is dat elk mobiel apparaat automatisch contact maakt met het krachtigste wifi-toegangspunt. Met behulp van de dubbele gigabit-aansluiting sluit je overigens net zo gemakkelijk netwerkapparatuur via een snoertje aan. De internetsnelheid die we op zolder via twee elektriciteitsgroepen halen, bedraagt 81,9 Mbit/s. Kortom, de verbinding is voor dagelijkse bezigheden in orde! Blijf je binnen dezelfde elektriciteitsgroep, dan ligt de snelheid logischerwijs hoger.

Conclusie

De configuratie van de Magic 2 Multiroom Kit is een fluitje van een cent, zodat je het netwerk eenvoudig uitbreidt naar andere kamers. De (draadloze) verbinding via mesh-wifi is bovendien een groot voordeel. De adapters nemen wel veel ruimte in beslag. Bovendien is deze startersset behoorlijk prijzig.

9,0

ONS OORDEEL

Devolo Magic 2 Multiroom Kit

Pluspunten

Zeer eenvoudig aansluiten

Ondersteuning mesh-wifi

Dubbele gigabit-poort

Minpunten

Groot adapterformaat

Slordige vormgeving mobiele app

Prijzig

Conclusie

**Prijs** € 299,90 **Snelheid powerline** 2400 Mbit/s **Draadloos** 802.11b/g/n/ac (2,5 en 5 GHz) **Bedraad** 1x 10/100/1000-netwerkaansluiting (basisstation) en 2x 10/100/1000-netwerkaansluiting (per satelliet) **Website** [www.devolo.nl](https://www.devolo.nl/magic-2-wifi.html)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000