Zo haal je alles uit Apple Music

Gebruik je Spotify en wil je de overstap naar Apple Music maken? Hier vertellen we je precies hoe de streamingdienst van Apple werkt, zodat je na je aanmelding binnen no time bekend bent met alle handige functies en je favoriete beats kunt afspelen.

Apple Music is ingedeeld op basis van verschillende iconen. Nadat je jouw favoriete muziek geselecteerd hebt (lees hier precies hoe je dat doet), kan je beginnen met het gebruik van Apple Music.

'Mijn muziek'

'Mijn muziek' is een lijst met alle artiesten, albums en nummers die jij geselecteerd hebt. Dit icoon vind je aan de onderkant van het scherm als de meest rechter keuze. Wanneer je kijkt bij 'Mijn muziek' staat naast de eerder geselecteerde artiesten voor Apple Music ook een overzicht van alle offline muziek die je op je iPhone bebt staan.

De muziek is hier gesorteerd op basis van de naam van de artiest, met daaronder alle albums en nummers. Naast het tabblad 'Bibliotheek' zie je bovenin het scherm ook een tabje Afspeellijst. Als je hier op drukt kunt je al je afspeellijsten zien en nieuwe aanmaken. Voordat je begint met het maken van een nieuwe playlist kan je deze een naam geven. Vervolgens klik je rechts bovenin het scherm op het plusje om de nummers vanuit 'Mijn muziek' te importeren.

© PXimport

Jouw favoriete muziek overzichtelijk weergegeven.

'Voor jou'

Onder het icoontje 'Voor jou' (onderin het scherm, helemaal links) presenteert Apple een aantal van de door jou geselecteerde artiesten, in combinatie met een aantal artiesten die in het genre vallen dat je eveneens als favoriet hebt gemarkeerd. De selectie van deze artiesten is gedaan door de zogenoemde 'muziekkenners' van Apple.

© PXimport

Misschien zie je hier artiesten waar je nog niet aan gedacht hebt.

'Nieuw'

Het tabblad 'Nieuw' wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gevuld met artiesten die nieuwe singles of albums uitbrengen. Dit allemaal wel binnen de genres die jij aan het begin geselecteerd hebt. Het icoon 'Nieuw' is te vinden in de onderste rij met iconen als tweede van links.

© PXimport

De nieuwste muziek uit jouw favoriete genres.

'Radio'

Naast de door jouw geselecteerde muziek, kan je ook radio luisteren via Apple Music. De radiostations worden onderverdeeld op basis van genre. Dit zijn niet de reguliere radiostations als bijvoorbeeld Radio 538 of Q-Music, maar de muziek wordt geselecteerd op genre. Hierin komen ook nummers voorbij die niet in 'Mijn muziek' staan. Het werkt dus grotendeels hetzelfde als de radiostations van Spotify. Het radio-icoontje kun je onderaan vinden als middelste icoon.

© PXimport

Radiozenders geselecteerd op basis van genre.

'Connect'

Onder het icoon 'Connect' kan je eventueel artiesten toevoegen die jij nog niet eerder had geselecteerd bij het opstarten van jouw account. Deze voeg je toe door, net zoals bij Twitter, de artiest te volgen. Wanneer jij deze artiest volgt en zijn pagina opent, krijg je alle albums te zien die zijn uitgebracht. Vervolgens kan je het gehele album selecteren en in 'Mijn muziek' zetten. Het is ook mogelijk om een single te selecteren. Zo leg je dus eenvoudig een muziekcollectie aan.

© PXimport

Je voegt artiesten eenvoudig toe aan jouw Apple Music.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten