De vijf beste MP3 converters voor YouTube-video’s

© PXimport

De vijf beste MP3 converters voor YouTube-video’s

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 29 juli 2022 - 10:17

Aangepast: 16 november 2022 - 19:00

Wesley Akkerman

Op YouTube vind je veel muziekclips, maar wil je naar de nummers luisteren dan moet je altijd de website van YouTube hebben openstaan. Er zijn manieren om muziek te downloaden vanaf YouTube, dankzij MP3 converters. Welke raden we aan?

YTMP3.CC

Dit is één van de meest simpele websites voor MP3 converters van dit moment. Soms heb je wel eens programma’s of website die je proberen te overdonderen met opties en mogelijkheden, maar YTMP3.CC houdt het simpel en houdt het simpelweg bij het downloaden en converteren van YouTube-video’s.

En het werkt ook verrassend simpel. Als je een video bekijkt of beluistert en je wil hem graag offline beschikbaar maken, dan hoef je alleen de url te kopiëren naar de converter en klaar is Kees. Geef de site een momentje om de boel over te zetten, maar dan is het al gebeurd.

Ben je dus naar iets simpels op zoek dan gewoon zijn werk doet en wil je nergens omkijken naar hebben, check dan de website van YTMP3.

© PXimport

Converto

Wil je toch iets meer mogelijkheden hebben, overweeg dan Converto. Ook hier hoef je alleen maar de url in de balk op de website te kopiëren en de MP3 converter het werk te laten doen. Je hebt hier de keuze uit zowel MP3 als MP4 en kunt er dus ook een offline videobestand van maken.

Een ander mooi aspect van Converto is dat je niet overladen wordt met advertenties en reclame, waardoor de ervaring tevens pijnloos is. Ben je op zoek naar MP3 converters waar je geen programma voor hoeft te downloaden en waar je zowel MP3 als MP4 kunt gebruiken, dan is Converto de website die je zoekt.

ClipGrab

Gebruik je toch liever een programma op je computer? Denk dan eens aan ClipGrab. Dit programma is ontbeerd van allerlei lastige functies en doet wat het moet doen. Mocht je de MP3 converter downloaden, vergeet dan niet de gebundelde installatie van de Opera-browers te annuleren. Let dus goed op kleine doosjes met zo’n vinkje erin.

Heb je ClipGrab geïnstalleerd, dan zal de MP3 converter voortaan voorstellen een video naar MP3 om te zetten wanneer je een geschikte link aan je klembord toevoegt. Je kunt ook een link toevoegen in de balk van het programma. Hierna hoef je alleen nog maar te bevestigen dat je er een MP3-bestand van wil maken, maar dan is het ook allemaal geregeld.

Het mooie aan dit programma is dat je in de zoekbalk kunt zoeken naar video’s die je mogelijk interessant vindt. Kom je een video tegen die je wil hebben, dan hoef je ook de url niet meer te kopiëren.

Any Video Converter

Hoewel het niet de dagtaak van Any Video Converter is, kun je ook prima YouTube-video’s omzetten met de ingebouwde MP3 converter. Deze gratis software is behoorlijk uitgebreid; zo uitgebreid zelfs dat je je afvraagt waarom je er geen cent voor hebt betaald.

Je kunt namelijk video’s downloaden websites als YouTube, Facebook, Dailymotion en nog veel meer en kunt zelfs video’s van discs rippen – mocht je nog een drive in de laptop of computer hebben. Vervolgens kun je ze omzetten naar verschillende formaten, waaronder MP3. En als je wil kun je zelfs filters of effecten toevoegen.

Let er wel op dat het programma gebundeld wordt met adware. Zorg ervoor dat je niet meer downloadt dan je daadwerkelijk nodig hebt.

© CIDimport

aTube Catcher

Het laatste programma op deze lijst is aTube Catcher, één van de meest uitgebreide MP3 converters. Dit programma zit bomvol functies die je mogelijk niet allemaal nodig hebt. Net als met Any Video Converter kun je video’s naar MP3 converteren, maar ook naar allerlei andere video- en audioformaten. En de lijst met formaten is behoorlijk indrukwekkend te noemen.

Ook deze software wordt gebundeld met software die je waarschijnlijk niet nodig hebt, dus zorg ervoor dat je de extra programma’s niet installeert wanneer dat niet nodig is.

Nieuwe gebruikers van dergelijke software zullen zich prima thuis voelen, omdat de interface toegankelijk is. Binnen no-time voeg je url’s aan het programma toe, kies je het formaat uit en zie je wat het resultaat is.

Downloaden: wat mag wel en wat mag niet?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000