Stem Apple Music volledig af op je muzieksmaak

Door de lancering van Apple Music heb jij (potentieel) de muzikale wereld in je hand. Maar hoe gebruik je de streamingdienst nou optimaal? Hier vertellen we je hoe je jouw favoriete muziek in Apple Music krijgt. En dat is best eenvoudig...

Nadat je je hebt aangemeld voor Apple Music (lees hier precies hoe je dat doet) is het tijd om in deze muzikale wereld te duiken. Hierbij krijg je de optie om jouw muzieksmaak op te geven, en dat gebeurt natuurlijk op een typische Apple-manier.

Na het aanmeldscherm kom je in een venster waar je aangeeft welk type muziek je leuk vindt. Door middel van één druk op de zwevende bolletjes die jouw favoriete muziekgenres weergeven, selecteer je deze als voorkeur. Dit is van belang voor de muziek dat je later aangeboden krijgt van Apple Music. Wanneer je een genre meer dan gemiddeld luistert, is het een optie om deze te bombarderen tot jouw favoriete genre. Dit doe je door een tweede keer op het bolletje te drukken. Dit bolletje wordt dan nóg een maatje groter.

© PXimport

Je kunt het selecteren van artiesten ook overslaan, mocht je dat willen.

Nadat je rechts bovenin het scherm op 'Gereed' hebt gedrukt, wordt er een overzicht getoond van artiesten die binnen je favoriete muziekgenres vallen. Hier kan je aangeven welke artiesten je voorkeur genieten. Wanneer de artiest geselecteerd wordt, verandert het bolletje in een foto van de geselecteerde artiest.

Wanneer je een artiest wilt selecteren die niet op de voorgestelde lijst staat, kan je onderin het scherm aangeven dat je de lijst wilt verversen. De geselecteerde artiesten blijven echter in het overzicht staan. De niet-geselecteerde worden vervangen voor een nieuw raster aan artiesten.

© PXimport

Je kunt nummers eenvoudig toevoegen.

Rechts bovenin het scherm kun je, door op het vergrootglasicoon te drukken, ook handmatig zoeken naar je favoriete artiesten. Hier kun je zoeken op naam van de artiest, een album of zelfs een specifiek nummer.

Wanneer je klaar bent met het selecteren van favoriete artiesten, druk je rechts bovenin op Gereed. Vervolgens komt er een overzicht van je favoriete artiesten in combinatie met artiesten uit je favoriete genre. Niet alle artiesten zijn dus door jou geselecteerd. Van deze artiesten worden afspeellijsten gepresenteerd die jij vervolgens kunt selecteren.

Wanneer er een afspeellijst (album) geselecteerd wordt, krijg je een overzicht van de betreffende artiest met de nummers die op dat album verschenen zijn. De nummers kun je selecteren door op de drie bolletjes die rechts achter het nummer staan te drukken. Er komt dan een menu naar voren waarin je verschillende opties hebt. Je kunt kiezen uit opties als, 'speel hierna af' of 'zet in Mijn Muziek'.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten