Cloudopslag via STRATO HiDrive biedt talloze (veiligheids)voordelen

© PXimport

Cloudopslag via STRATO HiDrive biedt talloze (veiligheids)voordelen

Geplaatst: 2 november 2022 - 13:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

Bang voor gegevensverlies? Met een goedkoop abonnement bij de online opslagdienst STRATO HiDrive van de bekende Duitse provider verdwijnen in één klap al je digitale zorgen. Maak online back-ups van je voltallige foto- en videoverzameling, zodat je deze waardevolle data gegarandeerd nooit kwijtraakt. Een geruststellende gedachte! Hoog tijd voor een nadere kennismaking

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Strato

De moderne mens verzamelt een steeds grotere hoeveelheid digitale gegevens. Zo fotografeert  en filmt zo’n beetje elke smartphonebezitter er lustig op los. Verder gebruiken fotografieliefhebbers toestellen met torenhoge resoluties, waardoor de bestandsomvang in snel tempo toeneemt. Vanwege die enorme brei aan data is het tegenwoordig een hele uitdaging om waardevolle gegevens zorgvuldig te back-uppen via de cloud. Gratis aanbieders stellen namelijk veelal weinig online opslagcapaciteit beschikbaar en betaalde alternatieven zijn vaak duur. STRATO HiDrive vormt hierop een positieve uitzondering. 

Naast het maken van online back-ups ondersteunt deze klimaatneutrale cloudaanbieder een heleboel nuttige functies. Bewerk onder meer Office-documenten via internet, deel bestanden met bekenden en synchroniseer gegevens tussen verschillende (mobiele) apparaten.

Back-ups buitenshuis opslaan  

 Iedereen die back-ups serieus neemt, slaat kopieën van belangrijke bestanden extern op. Denk aan foto’s van een bruiloft, je digitale boekhouding of filmpjes van onvergetelijke reizen. Dergelijke data wil je beslist niet kwijtraken. Met een HiDrive-abonnement bewaar je waardevolle bestanden in streng beveiligde Europese datacenters. Na een schijfcrash,  woningbrand of (digitale) diefstal zijn je dierbare bestanden in elk geval niet weg.

In tegenstelling tot diverse concurrerende clouddiensten blijven je gegevens bovendien op het Europese vasteland. Dankzij privacyvriendelijke gegevensbescherming kunnen inlichtingendiensten niet zomaar persoonlijke data opvragen, iets wat bij datacentra in de Verenigde Staten wel anders is.  

Bestanden overal beschikbaar

We gebruiken massaal verschillende systemen door en met elkaar. Kantoorpersoneel werkt bijvoorbeeld na een dagje achter de desktop op de terugweg in de trein nog even door. En een fotograaf wil op locatie met de tablet wellicht alvast wat correcties aanbrengen. In dergelijke situaties heb je bestanden het liefst op elk apparaat bij de hand. Je grijpt dan nooit mis. HiDrive synchroniseert data soepel met al je systemen. Dat werkt erg eenvoudig. Voeg op een Windows- of macOS apparaat een synchronisatiemap toe. Gegevens die je in deze map opslaat, belanden vanzelf op de online server van HiDrive. Zo ontstaat er dus een back-up in de cloud. Voeg deze synchronisatiemap aan al je systemen toe. Op een smartphone of tablet installeer je hiervoor de HiDrive app. Zodra je bent ingelogd, verschijnen de mappen en bestanden op het scherm. 

STRATO’s online opslagdienst regelt dat de map inhoud op elk (mobiel) apparaat hetzelfde is. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je persoonlijke gegevens

Met de HiDrive-app heb je je complete foto- en videocollectie bij de hand op al je mobiele apparaten.

© PXimport

Snel gegevens delen  

Meerdere foto’s of een video versturen lukt vaak niet via e-mail. Mailservers zijn nu eenmaal niet gemaakt om grote hoeveelheden data te verwerken. Deel een bestand of map daarom liever rechtstreeks vanuit HiDrive. Je creëert voor een familielid, vriend(in) of collega een unieke link, waarna de ontvanger de gegevens direct kan downloaden. Het downloadproces verloopt soepel door de snelle verbinding.

Een map of bestand delen is erg simpel. Klik binnen de webomgeving of synchronisatiemap van  HiDrive maar eens met de rechtermuisknop op een item. De mobiele app bevat eveneens een deelfunctie. Creëer gemakkelijk zogeheten sharelinks, waarbij je desgewenst een wachtwoord en vervaldatum instelt. Je kopieert de downloadlink bijvoorbeeld naar een andere app of verstuurt een uitnodiging per e-mail. De ontvanger heeft geen HiDrive-account nodig om de data uit de cloud te gebruiken. Goed om te weten is dat je de sharelink op elk moment weer kunt intrekken.

Deel vanuit de HiDrive- omgeving in de browser een foto  met andere mensen.

© PXimport

Veiligheid voor alles

Zoals we eerder noemden, vallen HiDrivegebruikers onder de brede paraplu van de Europese privacywetgeving vanwege de ligging in Duitsland van de datacenters. Zeker bij de opslag van privacygevoelige of bedrijfsmatige gegevens is dat een prettige gedachte. Als beheerder van een HiDrive-account schroef je naar behoefte het veiligheidsniveau op. Schakel in de instellingen bijvoorbeeld tweestapsverificatie in. Je ontvangt dan in het vervolg tijdens de inlogprocedure een verificatiecode op een mobiel toestel. Deze extra beveiligingslaag biedt een betere bescherming tegen hackers. Verder biedt HiDrive optioneel end-toend-encryptie, zodat de verbinding van begin tot eind is gecodeerd. Ontsleutelen werkt via apps voor Windows, iOS (iPhone en iPad) en Android. Digitale pottenkijkers maken zo geen schijn van kans. 

Cloudopslag op maat  

Met HiDrive kies je voor veilige cloudopslag op maat. Dreig je de gegevenslimiet van het online opslagabonnement te overschrijden? Geen probleem, want je vraagt bij STRATO gewoon een upgrade aan. Het maakt niet uit of je 500 GB, 1 TB of zelfs 3 TB data in de cloud wilt stallen, want voor iedere gebruiker is er een passend abonnement tegen een aantrekkelijk prijs beschikbaar. Betaal bovendien alleen voor de functies die je daadwerkelijk nodig hebt. Na bijbetaling gebruik je onder meer HiDrive Office (inbegrepen in de lezersaanbieding), end-to-end-encryptie en apparaatback-up. Vanwege de talrijke opties biedt STRATO HiDrive betrouwbare en flexibele cloudopslag. Schrijf je daarom nu in voor de lezersactie en ontvang blijvend 50 procent korting.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten