Zo deel je je Oculus Quest-spellen op je tv

© PXimport

Zo deel je je Oculus Quest-spellen op je tv

Geplaatst: 25 februari 2020 - 04:38

Aangepast: 25 november 2022 - 08:36

Wesley Akkerman

Gamen met een virtualrealitybril op is hartstikke tof natuurlijk, maar in veel gevallen is het ook best een eenzame ervaring, Jij bent degene met dat scherm op je gezicht geplakt en andere mensen kunnen vaak niet meekijken, zeker in het geval van de Oculus Quest. Maar er is een gemakkelijke oplossing voor dit probleem, omdat de Oculus Quest ondersteuning aanbiedt voor Google Chromecast. Dat betekent dat je het beeld van de Quest kunt delen met tv’s en telefoons die dezelfde technologie ondersteunen.

Om dit voor elkaar te krijgen, open je eerst de Oculus-applicatie op je smartphone. Dat kan zowel iOS of Android zijn. Rechts in de hoek vind je het bekende Cast-icoontje. Tap daarop. Selecteer vervolgens eerst je eigen Oculus Quest en vervolgens het apparaat waar je het beeld naartoe wil casten. Heb je dat gedaan, dan kun je op Start tappen om de keuze te bevestigen. Je kunt dit met allerlei Chromecast-apparaten doen die onder je tv staan of aan je tv hangen, zoals de Chromecast Ultra of derde generatie en de Nvidia Shield. Heb je de verbinding eenmaal tot stand gebracht, dan kunnen mensen in de kamer zien wat je doet tijdens dat intensieve potje Beat Saber.

© PXimport

Vanuit de Oculus Quest

Je kunt dit ook regelen wanneer je de Oculus Quest al op je gezicht hebt zitten. Je hebt hiervoor wel softwareversie 10.0 of hoger nodig. In het hoofdmenu van de Oculus Quest ga je naar het deelmenu (in het Engels heet die optie Sharing). Vervolgens klik je op Cast en daarna kun je het apparaat naar keuze selecteren. Klik nu op Next en als het goed is moet alles nu werken. Het kan zijn dat je op het doelapparaat je keuze dient te bevestigen, maar in veel gevallen hoeft dat niet.

Mocht je het beeld van de Oculus Quest liever naar het compacte scherm van een smartphone willen casten, dan is dat gelukkig ook mogelijk. De stappen hiervoor komen grotendeels overeen met de stappen die je hierboven hebt genomen, wanneer je binnen de Android- en iOS-app regelt dat het beeld naar een ander apparaat moet. Wanneer je zo ver bent om te beginnen met casten, kies je niet een apparaat uit met Chromecast aan boord, maar selecteer je in plaats daarvan de optie This Phone. Wanneer je nu op start drukt, dan zullen de beelden ook te zien zijn op je smartphone.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000