De beste games voor onder de kerstboom

© PXimport

De beste games voor onder de kerstboom

Geplaatst: 13 december 2021 - 06:50

Aangepast: 14 december 2022 - 12:44

Robert Zomers

Het is fijn als je iemand in de familie hebt die graag videospellen speelt, want dan heb je altijd iets om te geven. Al kan het best een uitdaging zijn om de juiste game te vinden, want met name in het najaar verschijnen ze met bosjes tegelijk, en dan moet je ze ook nog voor het juiste platform zien te vinden. We zetten de belangrijkste nieuwe titels op een rij.

Het is voor veel mensen en bedrijven een lastige tijd geweest en dat is voor gamestudio’s niet anders. Veel games moesten worden uitgesteld. Maar dat betekent niet dat er geen games onder de kerstboom komen te liggen dit jaar, want er zijn nog genoeg titels om in huis te halen rond de feestdagen.

De vaste grote namen

Elk jaar zijn er de vaste franchises waar je op kunt rekenen. Denk hierbij aan de Call of Duty-serie of de FIFA-spellen. Deze titels doen ieder jaar de kassa’s rinkelen bij de uitgevers, want de spellen zijn bij veel mensen met een game-pc of console enorm populair.

Call of Duty: Vanguard (PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, pc)

De schietspellen van Call of Duty (CoD) zijn elk jaar opnieuw kaskrakers en ook dit jaar doet de nieuwste CoD het weer goed onder fans. Helemaal omdat de game terugkeert naar de periode waar de eerste game in de serie zich ook afspeelde: de Tweede Wereldoorlog.

Call of Duty: Vanguard volgt in singleplayer het verhaal van een speciale eenheid aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast kan er natuurlijk ook weer online geknald worden en keert zelfs de zombiemodus weer terug. Hoewel dat niet helemaal historisch accuraat is, blijft deze griezelige modus favoriet bij fans.

Lees de Call of Duty: Vanguard review op Gamer.nl.

 

© PXimport

FIFA 22 (PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, pc)

Gelukkig wordt er niet alleen maar geschoten in games en heeft ook sport een prominente plek in de virtuele wereld. Daarbij is net als in het echt voetbal de grootste sport, en wordt met name de FIFA-serie massaal omarmd.

Goede kans dus dat degene voor wie je een cadeau zoekt FIFA 22 reeds in huis heeft, want de game ligt al sinds oktober in de winkels. Mocht diegene echter nog de versie van vorig jaar spelen, dan maak je hem of haar hier gegarandeerd blij mee.

 

© PXimport

Kleine indiegames

 

© PXimport

Exclusieve games

De consolefabrikanten Sony, Microsoft en Nintendo komen elk najaar met grote games, exclusief voor hun platform. Op die manier hopen ze spelers naar hun systemen te halen en aan zich te binden. Dat is ook dit najaar niet anders, al zijn de lijstjes misschien wat korter dan voorgaande jaren.

Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5)

De studio’s die exclusief werken aan games voor PlayStation zijn nog druk met een aantal grote titels die we helaas nog niet onder de kerstboom kunnen leggen dit jaar. Toch kwam er eerder dit jaar al genoeg uit om je mee te vermaken op de PlayStation 5. Mits je er een hebt kunnen bemachtigen natuurlijk, want de spelcomputers van Sony zijn bijzonder schaars. 

Mocht je er zelf al een hebben of iemand kennen die de witte gametoren in huis heeft, dan is Ratchet & Clank: Rift Apart in elk geval een game die aan elke collectie kan worden toegevoegd. Niet alleen kennen de twee spelfiguren een lange geschiedenis, maar dit deel zit ook vol effecten die op de vorige PlayStation nog niet mogelijk waren.

Lees de Ratchet & Clank: Rift Apart review op Gamer.nl.

 

© PXimport

Kena: Bridge of Spirits (PS5, PS4, pc)

Ook deze PlayStation-game is al even beschikbaar, maar daarmee niet minder bijzonder. In Kena: Bridge of Spirits speel je als het meisje Kena, dat magische krachten heeft. Ze reist tijdens de game door een wonderschone wereld, waarin ze bijzondere figuren tegenkomt, vijanden moet ontwijken en verslaan, en de nodige puzzels op moet lossen. 

De game gooide hoge ogen bij release in september en mocht je deze game nog niet in huis hebben, dan is dit het perfecte cadeau voor kerst. Overigens is deze game stiekem niet helemaal exclusief voor PlayStation; je kunt ‘m ook op pc spelen.

Lees de Kena: Bridge of Spirits review op Gamer.nl.

 

© PXimport

Uitgesteld

 

© PXimport

Xbox

Halo Infinite (Xbox Series X/S, Xbox One, pc)

Xbox brengt games tegenwoordig voor zowel consoles als voor op pc uit, waardoor we eigenlijk niet meer van exclusieve Xbox-games kunnen spreken. Toch plaatsen we het nieuwe deel in de legendarische shooter-serie Halo Infinite nog even onder het kopje Xbox-exclusief. Dat is immers het platform waar het allemaal is begonnen voor de Master Chief. 

Infinite werd een aantal keer uitgesteld, omdat de kwaliteit van de game nog niet zodanig was dat de makers er vertrouwen in hadden dat dit nieuwe deel de Halo-naam eer aan zou doen. 

Lees hier de Halo Infinite review.

 

© PXimport

Forza Horizon 5 (Xbox Series X/S, Xbox One, pc)

De Forza Horizon-serie heeft ons al vanaf het eerste deel laten zien dat racen een groot feest kan zijn. Snelle bolides, over-de-top races en prachtige vergezichten maken het een game die door veel racefans al jaren op handen wordt gedragen. In dit nieuwe deel wordt Groot Brittannië verruild voor Mexico. Dat betekent niet langer links rijden en vooral veel meer variatie in het landschap waar je doorheen mag crossen. Van woestijnen tot aan jungles en van kleurige steden tot aan een heuse vulkaan. 

Behalve voor de racefan die slechts geïnteresseerd is in de Formule 1, is dit een perfect cadeau. Lees de Forza Horizon 5 review op Gamer.nl.

 

© PXimport

Nintendo

Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch)

Voor een grote, nieuwe Pokémon-game moeten fans nog even wachten tot volgend jaar wanneer Pokémon Legends: Arceus uitkomt. Toch hoeven fans van de zakmonsters niet stil te zitten in december, want een nieuwe uitgave van Pokémon Diamond en Pearl uit 2009 staat op de planning. Dat betekent geen nieuwe Pokémon om te vangen in Pokémon Briljant Diamond en Pokémon Shining Pearl, maar wel een compleet nieuwe look voor de twaalf jaar oude games. 

De beide spellen zijn perfect voor elke nostalgische Pokémon-fan die de games destijds heeft gespeeld, maar met de opgepoetste graphics is het ook voor nieuwe spelers een leuk avontuur. Lees ook de Pokémon Briljant Diamond en Shining Pearl review op Gamer.nl.

 

© PXimport

Welke Switch moet je hebben?

PC

Final Fantasy XIV: Endwalker (PS5, PS4, pc, Mac)

Waar normaal gesproken een uitbreiding van World of Warcraft zou staan, moeten fans van de Massively Online Multiplayer RPG (MMO-RPG) het dit jaar doen met een uitbreiding voor Final Fantasy XIV. De game zag dit jaar een grote toename van spelers. De toestroom was zelfs zo groot dat de servers van de ontwikkelaar het niet meer aankonden en ze gamers in een lange wachtrij moesten zetten. 

Inmiddels doen de servers het weer redelijk naar behoren en kunnen spelers genieten van de nieuwe uitbreiding. In Final Fantasy XIV: Endwalker nemen spelers het op tegen Zenos van de Garlean Empire die – hoe kan het ook anders – de wereld wil vernietigen.

 

© PXimport

Age of Empires IV (pc)

De historische strategiegame Age of Empires was bijna zelf geschiedenis. Voorganger Age of Empires III verscheen in 2005 en daarna leek het gedaan met de serie. Recenter zijn er nieuwe versies van de oude spellen verschenen, met verbeterde graphics. Deze verkochten zo goed dat de maker heeft besloten om een geheel nieuw deel te ontwikkelen. 

In de game speel je met legereenheden uit de Middeleeuwen en kun je spelen met koninkrijken van over de hele wereld. Dat kan singleplayer, waarin je historische gebeurtenissen volgt of online in schermutselingen tegen andere spelers.

Lees de Age of Empires IV review op Gamer.nl.

 

© PXimport

Hoe geef je een digitale pc-game cadeau?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten