Zo voorkom je dat Microsoft Teams zichzelf opstart

© PXimport

Zo voorkom je dat Microsoft Teams zichzelf opstart

Desktops & monitoren

Geplaatst: 21 maart 2022 - 06:35

Aangepast: 25 november 2022 - 11:31

Wesley Akkerman

Hoewel Microsoft Teams een handige app is voor thuiswerkers, waarmee ze in contact blijven met collega’s en zakenpartners, hoeft dat niet te betekenen dat de app altijd maar aan hoeft te staan op het moment dat je je computer inschakelt. We leggen uit hoe je voorkomt dat Teams opstart met Windows.

Voorkomen dat Microsoft Teams zichzelf inschakelt tijdens het opstarten is gelukkig heel simpel. Je regelt dat gewoon via de app Instellingen op Windows 10 of Windows 11. Ga binnen de instellingen naar het onderdeel Apps en druk in het menu op Opstarten. Dat is de onderste optie. Nu krijg je een lijst met apps te zien die allemaal opstarten of opgestart kunnen worden op het moment dat Windows opgestart wordt. 

Bij heel veel apps staat waarschijnlijk de blauwe schuifregelaar naar rechts; dat betekent dat die apps dus automatisch aangaan na het inschakelen.

Microsoft Teams niet laten opstarten

Wellicht voel je hem nu al aankomen. Zoek in de lijst met apps de applicatie van Microsoft Teams op. Klik vervolgens op de schuifregelaar, zodat die knop doorzichtig wordt en naar links verschuift. Dat is eigenlijk het enige dat je hoeft te doen om te voorkomen dat Microsoft Teams zichzelf opstart.

© PXimport

Nu je hier toch bent, doe je er goed aan even te controleren wat er nog meer automatisch geactiveerd wordt op het moment dat je Windows 10 of Windows 11 opstart. Hoe minder apps actief worden, hoe sneller het besturingssysteem geladen wordt, immers. 

Bovendien kan het zijn dat Microsoft Teams er twee keer tussenstaat. Soms zit er onderscheid in het programma in de vorm van Microsoft 365 en je persoonlijke account. Dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn, maar het kan geen kwaad dit even te checken. Zo weet je zeker dat Teams niet zonder jouw toestemming opstart.

Microsoft Teams verwijderen

Wil je later alsnog aan de slag gaan met Microsoft Teams, dan hoeft dat ook geen probleem te zijn. Dan open je gewoonweg het startmenu en zoek je de app op. Wellicht heb je een snelkoppeling in het menu staan en anders typ je gewoon ‘microsoft teams’ in. Dan komt de applicatie vanzelf naar boven en kun je het programma opstarten en gebruiken zoals je van plan was. 

Gebruik je het programma niet en wil je er het liefst helemaal van af zijn? Eerder bespraken we al hoe je Microsoft Teams verwijderen kunt uit Windows 11, waar het (in tegenstelling tot Windows 10) een standaard onderdeel van is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000