Plak je bijlagen in Gmail met Google Chrome

© PXimport

Plak je bijlagen in Gmail met Google Chrome

Desktops & monitoren

Geplaatst: 16 mei 2021 - 05:11

Aangepast: 14 december 2022 - 10:28

Wesley Akkerman

Het is niet ontzettend moeilijk een bijlage toe te voegen aan een mail die je via Gmail in de Google Chromebrowser verstuurt. Maar met de nieuwste versie van die browser heeft Google voor een handigheidje gezorgd waarmee je nog simpeler extra content toevoegt aan je mails.

Chrome-versie 90 heeft namelijk een coole functie gekregen die het mogelijk maakt bestanden te plakken die je van je desktop gekopieerd hebt. Die bestanden plak je dan op de pagina van een website, zoals de e-maildienst van de zoekmachinegigant. Het zal niet ontzettend veel tijd schelen voortaan op de nieuwe manier te werk te gaan, maar het is wel een toegankelijke en zeer gemakkelijke manier van werken. Je werkt namelijk met een toetsencombinatie die je waarschijnlijk al kent: Ctrl + V. Volg de onderstaande stappen om alles voor elkaar te krijgen.

© PXimport

Google Chrome instellen

Om ervoor te zorgen dat je toegang krijgt tot de gemakkelijke plakfunctie, moet je er zeker van zijn dat je de nieuwste Chrome-versie op je computer hebt staan. Dat doe je door rechts bovenin op de drie puntjes te drukken. Dat is de knop waarmee je Google Chrome kunt aanpassen en beheren. In het pop-up menu ga je met je muis naar onderen en klik je op Help. Vervolgens kies je voor de optie Over Google Chrome. Dat is direct de bovenste optie op moment van schrijven.

Mocht hier versienummer 90 (met nog wat cijfers achter de punt) staan, dan zit je goed. Is dat niet het geval, dan zal Chrome vragen of je de nieuwste versie wil downloaden. Als je daarvoor kiest, dan start de browser ook opnieuw. Geen nood: alle openstaande tabs worden bewaard en die worden geopend op het moment dat je de browser opent.

Na het updaten moet je de volgende regel tekst in de zoekbalk (of url-balk) plakken.

chrome://flags/#clipboard-filenames

De bovenste optie wordt in het geel gemarkeerd. Dat is de optie die je moet hebben. Pas wel op, want dit zijn experimentele functies. Mocht je browser niet goed functioneren na het aanpassen, dan kan het probleem waarschijnlijk opgelost worden door de instellingen terug te draaien. Klik op het menu rechts, waar nu Default staat. Selecteer Enabled. Onderin komt nu de boodschap te staan dat de veranderingen doorgevoerd worden op het moment dat je de browser opnieuw opstart. 

© PXimport

Bijlagen plakken in Gmail

Na het opnieuw opstarten ga je naar de website van Gmail (en log je eventueel in). Ga nu naar je bestandbeheerder en druk op Ctrl + C of op kopiëren om een bestand op je klembord te plaatsen. Open een mail die je aan het typen bent of open een nieuw bericht en druk vervolgens op Ctrl + V. Voor Apple-gebruikers kun je op alle plekken in plaats van de Ctrl-toets, de Cmd-toets gebruiken. Afbeeldingen worden vervolgens als in-line in de mail weergeven, terwijl andere bestanden als normale bijlage toegevoegd worden. Zo kun je in het vervolg dus te werk gaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000