Zo pas je je schermtoetsenbord aan in Windows 11

© PXimport

Zo pas je je schermtoetsenbord aan in Windows 11

Geplaatst: 3 september 2021 - 08:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Een toetsenbord blijft iets persoonlijks. De een vindt een groot toetsenbord met veel functieknoppen fijn, de ander wil juist een wat kleiner keyboard, maar wel met een touchpad. Gebruik je een schermtoetsenbord, bijvoorbeeld op je tablet of een laptop met touchscreen, dan is het waarschijnlijk nog veel belangrijker dat het toetsenbord in de smaak valt. Gelukkig kun je in Windows 11 het uiterlijk van het digitale toetsenbord aanpassen.

Windows 11 is volledig geschikt gemaakt voor aanraakbediening en er verschijnen steeds meer Windows-apparaten met touchscreen. De vernieuwde interface en functies moeten het besturingssysteem geschikter maken voor tabletgebruik, zonder muis en toetsenbord dus. Het is daarom geen verrassing dat Microsoft je in staat stelt om je schermtoetsenbord volledig naar je hand te zetten. 

Windows 11: gratis webinar

Tech Academy organiseert een webinar om je wegwijs te maken binnen Windows 11. Je kunt je gratis inschrijven via de website

Thema veranderen

Ga naar de instellingen in Windows 11 via het startmenu of door op je toetsenbord op de Windows-knop te drukken in combinatie met de i-toets. Als je de Nederlandstalig versie van het nieuwe besturingssysteem gebruikt, vind je links in de menubalk de optie Persoonlijke instellingen en hier kun je naast Windows-thema’s ook het thema van je schermtoetsenbord vinden door te klikken op Schermtoetsenbord.

In het menu dat verschijnt kun je de grootte van het schermtoetsenbord aanpassen en ook het thema. Je zult een boel thema’s tot je beschikking hebben: van Indigo Breeze tot Lilac River en Ice Blue. Je kunt ook voor een aangepast thema kiezen. Je selecteert dan eigenlijk een kleur voor je schermtoetsenbord en een kleur voor de letters op de toetsen. Het is zelfs mogelijk om een eigen afbeelding uit te zoeken als achtergrond. Dit doe je via het dropdownmenu onder het voorbeeld van hoe je toetenbord eruit komt te zien.  

Schermtoetsenbord inschakelen

Sla de instellingen op en je bent klaar om het nieuwe schermtoetsenbord te gebruiken. Om het toetsenbord in te schakelen kun je in het menu Persoonlijke instellingen klikken op Taakbalk. Zet de schuifknop achter Schermtoetsenbord aan, waarna je een snelkoppeling naar het schermtoetsenbord vindt in je taakbalk.

Windows 11

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000