YouTube ‘Geek Week’: Unix-Easter Egg

YouTube ‘Geek Week’: Unix-Easter Egg

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 juli 2013 - 09:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:33

Google heeft een zogenoemde Easter Egg verstopt in YouTube naar aanleiding van de Geek Week die volgende week van start gaat. Wie in het zoekveld ‘/ geekweek’ invult krijgt YouTube in een Unix-schil te zien. Een aardigheidje voor de ‘geeks’ onder ons.

Na op 19 mei al de eerste Comedy Week gehad te hebben, is het vanaf 4 augustus de beurt aan de eerste Geek Week op YouTube. In deze week wordt nieuwe content op YouTube belicht die in de smaak valt bij geeks zoals series als The Big Bang Theory en Game of Thrones, superhelden, games, sci-fi en dat soort zaken. Het gaat vooral om content uit de VS en het VK. Van alle YouTube-kanalen die niet op muziek gericht zijn, bestaat de helft van de top 20 uit kanalen die inspelen op de interesses van geeks. En bij Google zelf werken er natuurlijk ook genoeg geeks. Hieronder zie je hoe je een geek kunt herkennen.

YouTube Geek Week

Vanaf 4 augustus is Geek Week te vinden op 

De week duurt tot 10 augustus en is als volgt ingedeeld:

04-08:

Blockbuster Sunday (iconische personages uit films en shows)

05-08:

Global Geekery Monday (o.a. anime uit Tokyo)

06-08:

Brainiac Tuesday (wetenschap)

07-08:

Super Wednesday (Met exclusieve trailer van Thor: The Dark World)

08-08:

Gaming Thursday (met live video van een wereldrecordpoging)

09-08:

Fan Friday (nerd debatten, cosplay, sci-fi koken)

Easter Eggs tijdens Geek Week

Google zal ook een aantal Easter Eggs verstoppen en de eerste hebben we al gespot voordat de week van start is gegaan: Wie in het zoekveld “/ geek week” (zonder aanhalingstekens, met spatie) invult, krijgt YouTube in een Unix-variant te zien. Overigens kun je in plaats van ‘geekweek’ ook iets anders invullen: Ook “/ computeridee” zorgt dus voor een Unix-schil. Wanneer je op een link klikt, ga je gewoon weer naar de oude interface zodat je de video kunt bekijken. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000