© CIDimport

WhatsApp populair op toilet

Geplaatst: 30 december 2013 - 12:52

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:35

Redactie

Drie kwart van de Nederlanders neemt de smartphone mee het toilet in, waar sms'en en WhatsAppen het meest populair is om de tijd te verdrijven. Dat blijkt uit onderzoek van toilethygiëne-specialist 123toilet.nl, dat werd gehouden onder duizend Nederlanders.

73 procent van de ondervraagden geeft aan de smartphone wel eens mee te nemen, terwijl 29 procent helemaal nooit zonder smartphone gaat. 69 procent gebruikt de telefoon om te chatten via sms of WhatsApp, terwijl meer dan de helft (51 procent) de tijd gebruikt om e-mail te checken. Ook sociale media als Twitter en Facebook zijn met 46 procent populair, gevolgd door het lezen van nieuws met 37 procent.

Bellen en gamen is minder populair tijdens een toiletbezoek: respectievelijk 24 en 23 procent van de toiletgangers is daarmee bezig op de wc. Shoppen (14 procent) en daten (6 procent) blijken het minst populair.

Belang van bereik

Het Nationaal Toilet Onderzoek is onder andere gehouden om het belang aan te tonen van goed bereik in toiletruimtes, die zich vaak in afgelegen gedeelten van gebouwen bevinden. Eventueel nader onderzoek moet uitwijzen of men bij beter bereik ook daadwerkelijk vaker en langer de smartphone gebruikt op het toilet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000