Volledige backup Gmail maken met Google Takeout

© CIDimport

Volledige backup Gmail maken met Google Takeout

Geplaatst: 6 december 2013 - 14:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:42

Redactie ID.nl

Een goede backup van e-mailgegevens is altijd handig om achter de hand te hebben. Voor alle gebruikers van Google’s mailcliënt Gmail is het maken van zo’n volledige backup nu erg gemakkelijk, dankzij een nieuwe toevoeging aan de dienst: Google Takeout.

Alle gebruikers van Gmail krijgen in de komende weken de optie om al hun berichten, inclusief bijlagen, te downloaden met Google Takeout. Deze optie comprimeert het gehele mailbestand in een zip-document, maar gebruikers kunnen ook zelf een backup samenstellen op basis van gemaakte labels.

Ook Google Agenda-gegevens kunnen worden gedownload met Google Takeout. Het is ook mogelijk om de agenda’s te exporteren, waarbij gebruikers opnieuw kunnen kiezen voor alle agenda’s of specifieke kalenders.

Backup-dienst

Google introduceerde zijn dienst Takeout in juni van 2011 als een centrale plek om data van diverse producten te kunnen exporteren. Google heeft sinds 2011 al diverse diensten aan Google Takeout toegevoegd, zoals YouTube, Blogger en de mogelijkheid om Google +-pagina’s te exporteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten