Vind zakelijke e-mailadressen met Skrapp

© PXimport

Vind zakelijke e-mailadressen met Skrapp

Geplaatst: 20 maart 2022 - 10:32

Aangepast: 23 april 2024 - 06:35

Redactie ID.nl

Wil je iemand een e-mail sturen, maar weet je het juiste adres niet? Je kunt natuurlijk gokken met de naam van de bewuste persoon plus het e-maildomein van een bedrijf. Helaas werkt dat niet altijd. Gebruik Skrapp om een zakelijk e-mailadres te vinden.

Skrapp is een plug-in voor Chrome. Na de installatie fungeert dit tooltje als zakelijke e-mailzoeker. Skrapp ontfutselt namelijk (verborgen) e-mailadressen van LinkedIn-profielen. Soms staan de privacy-instellingen te streng afgesteld of zijn er geen contactgegevens bij LinkedIn bekend. Skrapp werkt in de praktijk verrassend goed, maar houd er wel rekening mee dat het tooltje in een enkel geval geen e-mailadres vindt. Proberen kan natuurlijk altijd!

Installeren

Je voegt de plug-in van Skrapp eenvoudig aan Chrome toe. Surf met deze browser naar www.skrapp.io en klik op de blauwe knop Install free browser extension / Install Email Finder. Bevestig daarna met Toev. aan Chrome / Extensie toevoegen. Na de installatie nestelt de plug-in zich in de menubalk van de browser.

Aanmelden

Klik bovenaan op Extensies (pictogram met puzzelstukje). Via Skrapp.io - Email Finder klik je vervolgens op Signup. Er opent een nieuwe webpagina. Je kunt als nieuwe gebruiker op twee manieren een account aanmaken. Gebruik hiervoor je bestaande LinkedIn-profiel of creëer een nieuw Skrapp-account. Vul in dat laatste geval een naam, e-mailadres en wachtwoord in, waarna je bevestigt met Signup for free. Open ten slotte je e-mailbox om het account te bevestigen. 

Als je Skrapp regelmatig gebruikt, is het handig om de e-mailzoeker een vast plekje in de menubalk van Chrome te geven. Klik hiervoor op Extensies  en daarna op Vastzetten (pictogram met punaise). Er verschijnt een blauw pictogram met een envelop in de menubalk.

E-mailadres zoeken

Je zet de plug-in eenvoudig aan het werk. Ga naar een LinkedIn-profiel van een persoon waarvan je het e-mailadres wilt achterhalen. Klik vervolgens op het pictogram met de envelop. Met een beetje mazzel verschijnt er in het pop-upvenster contactgegevens met het gewenste e-mailadres. Skrapp is een handig hulpmiddel wanneer je af en toe eens een zakelijk e-mailadres wilt achterhalen. Met een gratis account kun je maandelijks vijftig e-mailadressen opvragen. 

In de meeste gevallen vindt Skrapp op een LinkedIn-profiel het (verborgen) e-mailadres.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten