Syrië afgesloten van internet

Desktops & monitoren

Geplaatst: 30 november 2012 - 08:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:19

Heel Syrië is vanaf gisterochtend afgesloten van het internet. Ook het telefoonnetwerk zou afgesloten zijn. Dat meldt onderzoeksbedrijf Renesys.

Heel Syrië is vanaf gisterochtend afgesloten van het internet. Ook het telefoonnetwerk zou afgesloten zijn. Dat meldt onderzoeksbedrijf Renesys.

Onderzoeksbedrijf Renesys meldde donderdag dat alle Syrische IP-adressen tegelijkertijd onbereikbaar werden. Cijfers van het Amerikaanse Akamai bevestigen dit. Sinds half 12 donderdagochtend zijn alle 84 internetverbindingen die door het Syrische nationale telecombedrijf worden verzorgd, afgesloten. Zo zou vrijwel het hele land zonder internet zitten.

De precieze oorzaak van de uitval is nog onbekend. Via Twitter komen meldingen binnen dat het mobiele telefoonverkeer in Syrië ook stil ligt of instabiel is. Het AD meldt dat de internationale luchthaven in de Syrische hoofdstad Damascus afgesloten is.

Afsluiten internet bij politieke onrust

Het afsluiten van internetverbindingen wordt vaak gebruikt bij politieke onrust in een land. Vorig jaar gebeurde hetzelfde in Egypte. Daar werd eerst Twitter geblokkeerd, waarna twee dagen later de complete toegang tot internet geblokkeerd werd. Het is waarschijnlijk dat het Syrische regime het internet heeft afgesloten om militaire operaties en de communicatie van de rebellen te verstoren.

Anonymous slaat terug

Hackersgroep Anonymous reageerde op de afsluiting door het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken te hacken en gevoelige informatie te downloaden en te publiceren. De groep heeft naar eigen zeggen 1 GB aan interne overheidsmails online gezet. De aanval is onderdeel van de operatie genaamd OpSyria en is waarschijnlijk slechts één van de vele aanvallen tegen het censuur van Syrië.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000