Super Mario Bros als Magritte-schilderij

Super Mario Bros als Magritte-schilderij

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 juli 2013 - 06:03

Kunstenaar Racoonda heeft het idee opgevat om de bekende surrealistische kunst van de Belgische kunstenaar René Magritte te vertalen naar de wereld van Super Mario Bros.

Racoonda laat onder de noemer Supermagritte op tumblr schilderijen zien als 8-bit Super Mario Bros-kunst. De pixelachtige beelden van oude spelcomputers hebben menig kunstenaar al geïnspireerd. We hebben beeldhouwwerken in 8-bit gezien, 8-bit versie van de Olympische Spelen van vorig jaar, Mad Men als 8-bit game en ook Twitter in 8-bit.

Super Mario was er al in 8-bit maar kunstenaar Racoonda heeft zich juist door echte kunst laten inspireren en als gevolg daarvan de wereld van de kleine loodgieter gebruikt om bestaande surrealistische schilderijen uit te beelden. Zie hieronder een aantal voorbeelden. Voor meer werk, bezoek zijn tumblr-pagina.

René Magritte

Deze schilderijen zijn afkomstig van de Belgische kunstenaar René Magritte. Het grootste deel van het oeuvre van Magritte behoort qua stijl tot het surrealisme, één van de belangrijke kunststromingen van de 20e eeuw. Het werk van Magritte is net zoals dat van bijvoorbeeld Salvador Dali en Carel Willink zeer fijn geschilderd, hetgeen het realistische effect van in werkelijkheid onbestaanbare voorstellingen benadrukt. René Magritte vond dat het de taak is van de kunstschilder om de realiteit in een ander kader te plaatsen. Supermagritte plaatst op zijn beurt de schilderijen van Magritte weer in een ander kader.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000