Spieken op toilet wordt onmogelijk door smartphoneverklikker

© CIDimport

Spieken op toilet wordt onmogelijk door smartphoneverklikker

Desktops & monitoren

Geplaatst: 16 december 2013 - 13:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:38

Redactie

Onder het examen éven naar het toilet om wat antwoorden op te zoeken? Bij de Universiteit Maastricht wordt dit binnenkort onmogelijk. De universiteit zet namelijk het apparaat Pockethound in om smartphonegebruik in de toiletten te detecteren.

Het verbieden van een smartphone in de examenzaal of zelfs van een bezoek aan het toilet gaat Universiteit Maastricht te ver en daarom zetten ze een nieuwe gadget in om spieken op de pot tegen te gaan. Het detectie-apparaatje Pockethound van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Berkeley Varitronics Systems, geeft een signaal bij detectie van alle breedbandfrequenties van smartphones, waaronder 2G, 3G en 4G.

Ook in stand-by modus

Het maakt niet uit of een smartphone daadwerkelijk wordt opgestart of zich alleen maar in stand-by modus bevindt: Pockethound vindt ze allemaal. Het is hierdoor onmogelijk om (gevraagd of ongevraagd) gegevens binnen te halen via het internet op een smartphone. Omdat de Pockethound klein is, kan het ook door surveillerende leraren gedragen worden om spiekers op heterdaad te betrappen.

De eerste test met de Pockethound in Nederland vindt plaats op 24 januari, meldt dagblad Trouw.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000