Sony werkt aan Memory Stick van 2 terabyte

© CIDimport

Sony werkt aan Memory Stick van 2 terabyte

Desktops & monitoren

Geplaatst: 6 augustus 2009 - 07:08

Aangepast: 17 november 2022 - 08:51

Redactie

Sony heeft de specificaties van zijn Memory Stick XC afgerond. Deze concurrent voor het SDXC-formaat heeft een maximale opslagcapaciteit van 2 terabyte.

Sony heeft de specificaties van zijn Memory Stick XC afgerond. Deze concurrent voor het SDXC-formaat heeft een maximale opslagcapaciteit van 2 terabyte. Hierbij zijn de afmetingen van de kaartjes gelijk aan die van de huidige Memory Stick Duo en Memory Stick Micro.

De nieuwe Memory Stick XC-kaartjes maken gebruik van het exFAT-bestandssysteem, net als SDXC. Het lijkt dus uitgesloten dat de XC-kaartjes compatibel zijn met de huidige Duo Pro-producten, die gebruik maken van het FAT12/16/32-bestandssysteem. De eerste stap die Sony zal zetten is de productie van een kaartje van 64 GB, wanneer de 2TB-grens bereikt wordt blijft speculeren.

Naast de 'normale' XC-kaartjes zal Sony ook met speciale highspeed-varianten komen. Deze krijgen, zoals gebruikelijk, de toevoeging HG. Ook komen er van zowel XC als XC-HG speciale kleine varianten (Micro) beschikbaar, bedoeld voor mobiele apparaten.

De precieze naamgeving volgens Sony:
* Memory Stick XC Duo
* Memory Stick XC-HG Duo
* Memory Stick XC Micro (M2 XC)
* Memory Stick XC-HG Micro (M2 XC-HG)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000