Snapchat verwerkt dagelijks meer foto’s dan Facebook

© CIDimport

Snapchat verwerkt dagelijks meer foto’s dan Facebook

Geplaatst: 20 november 2013 - 08:00

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Via de berichtendienst Snapchat worden dagelijks en kleine 400 miljoen foto’s en video’s ontvangen en verstuurd. Dit zijn er meer dan er elke dag via het sociale netwerk Facebook worden gedeeld, meldt Snapchat aan technologiesite CNet.

Op Facebook worden dagelijks zo’n 350 miljoen foto’s en video’s geüpload, meldt Business Insider. Snapchat doet het dus beter en dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden dat Facebook het bedrijf eerder deze maand over wilde nemen voor drie miljard dollar. De fotodienst weigerde echter. Facebook-concurrent Google heeft ook interesse in Snapchat

De groei in het verwerken van foto’s via Snapchat is opmerkelijk. In september van dit jaar lagen Facebook en Snapchat nog nek aan nek: dagelijks werden er op beide sites ongeveer 300 miljoen foto’s en video’s geüpload. 

Op Snapchat kunnen gebruikers foto’s en video’s naar elkaar versturen, maar ook aangeven hoe lang de ontvanger dit materiaal kan bekijken. Snapchat is een gratis dienst en het is nog niet bekend hoe het bedrijf geld wil gaan verdienen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten