Op zoek naar een specifieke kleur met Just Color Picker

© PXimport

Op zoek naar een specifieke kleur met Just Color Picker

Geplaatst: 13 februari 2021 - 13:43

Aangepast: 25 november 2022 - 10:47

Redactie Computer!Totaal

Stelt, je hebt in een toepassing een afbeelding of logo geplaatst en je wilt een stukje tekst precies in de specifieke kleur van dat plaatje hebben. Dan komt Just Color Picker uitstekend van pas.

Download Just Color Picker, beschikbaar voor Windows en macOS. We nemen de Windows-variant als voorbeeld. Met een dubbelklik start je de portable tool op. Als taal is onder meer Dutch beschikbaar.

© PXimport

Zodra je de tool hebt opgestart, verschijnt een venster. Je krijgt hier een uitvergroting te zien van het gebied waar de cursor zich bevindt. Het venster blijft altijd zichtbaar als je Bovenop selecteert in het menu Opties. Met Alt+X zet je de kleur van het moment vast in het venster van Just Color Picker. Wil je een bepaalde kleur uit bijvoorbeeld een video halen, dan kun je via Opties, Sneltoets eventueel een sneltoets instellen om het scherm te bevriezen.

© PXimport

U kunt nu nog andere kleuren vastleggen. Die worden in het paneel rechtsboven bewaard. Klik met rechts op zo’n kleur om die een naam te geven (Comment kleur) of om de geselecteerde kleurwaarde naar het klembord te kopiëren. In het uitklapmenu kun je ook andere kleurtypes selecteren, zoals hex, rgb, hsl, cmyk.

© PXimport

Met de schuifknoppen kun je snel een andere kleurtint instellen. Om te zien hoe je kleur er als tekst in een instelbaar lettertype op een achtergrond uitziet, kies je Gereedschap, Tekst. Via Kleurenlijst, Opslaan als kun je je kleurenpalet bewaren in diverse formaten, waaronder Adobe (.aco) en Gimp (.gpl).

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000