Nest maakt slimme en beleefde rookmelder

© CIDimport

Nest maakt slimme en beleefde rookmelder

Desktops & monitoren

Geplaatst: 9 oktober 2013 - 10:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:07

Redactie

Gadgetfabrikant Nest, bedenker van de slimme thermostaat, komt nu ook met een rookmelder die door middel van gesproken boodschappen en smartphoneberichten alarm slaat bij rook en koolstofmonoxide.

Het bedrijf kondigt tegelijkertijd met de slimme rookmelder, genaamd de Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide, een bijbehorende smartphoneapplicatie aan. De app ontvangt alarmeringen van de rookmelder die als pushnotificatie op smartphones en tablets worden weergegeven.

Fabrikant Nest heeft de moderne rookmelder ontworpen omdat de huidige brandalarmen naar eigen zegge vooral erg vervelend en onbeleefd zijn. “Iedereen heeft tijdens het koken wel eens op een stoel gestaan om het irritante gepiep te stoppen of midden in de nacht een bijna lege batterij vervangen”, vertelt Nest-bedenker Tony Fadell. “Telkens wanneer het rookalarm voor niks afgaat, vertrouwen we hem iets minder, totdat we in een vlaag van frustratie de batterijen uit het apparaat halen en vergeten ze terug te stoppen. Dit is een risico voor ons en onze families.”

© CIDimport

Zwaaien om te stoppen

Zoals de naam van het product al aangeeft detecteert de Nest Protect zowel rook als koolstofmonoxide. Als de rook- of koolstofniveaus nog geen kritiek niveau hebben bereikt, klinkt een gesproken alarm. Daarna volgt een luider, traditioneel alarm. Om het alarm uit te zetten is ook geen stoel of trapje meer nodig: door simpelweg onder het apparaat te gaan staan en te zwaaien stopt het alarm.

Slimme verlichting

Ook handig is de verlichting in de Nest Protect: om aan te tonen dat de batterijen nog optimaal werken, kleurt de rookmelder ’s avonds groen. Hierdoor weet je voor je gaat slapen zeker dat de Nest niet zal piepen omdat de batterij bijna leeg is. De ingebouwde led-lamp kan bovendien als nachtlamp gebruikt worden.

Interesse in de Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide? Vanaf november is het product te koop in Amerika voor 130 dollar. Uiteindelijk moet de slimme rookmelder ook in Groot-Brittannië uitkomen, maar daarvoor moeten de Europese toezichthouders de gadget eerst goedkeuren. Of de Nest Protect ook in Nederland in de winkels komt, is nog onduidelijk. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000