Nederlanders zijn actiefste internetters van heel Europa

© CIDimport

Nederlanders zijn actiefste internetters van heel Europa

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 december 2013 - 13:57

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:37

Redactie

Maar liefst 83 procent van de Nederlanders gebruikt zo goed als elke dag het internet. Hiermee zijn we de actiefste internetters van Europa, blijkt uit onderzoek van statistiekbureau Eurostat.

Het percentage internetters in Nederland is het hoogst van alle Europese landen. Nederlanders zijn niet alleen het actiefst op het wereldwijde web, maar hebben ook het meeste toegang tot internet. 9 procent van alle Nederlanders laat aan Eurostat weten elke week (maar niet dagelijks) te internetten.

Interwat?

Slechts vijf procent van de Nederlanders heeft nog nooit internet gebruikt. Dit percentage is in heel Europa nog hoger, namelijk 21 procent. In landen als Roemenië (42 procent), Bulgarije (41 procent) en Portugal (33 procent) is het percentage mensen dat nog nooit op het internet heeft gesurft nog hoger dan in Nederland.

Volgens Eurostat heeft 95 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot het internet en dit is het hoogste percentage van de hele Europese Unie. Gemiddeld gezien beschikt bijna tachtig procent van de Europese huishoudens over een internetverbinding. In 2007 gold dit nog voor iets meer dan de helft van alle huishoudens in de EU.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000