Maximale snelheid en flitsers voortaan in Google Maps

Maximale snelheid en flitsers voortaan in Google Maps

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 mei 2019 - 05:45

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:26

Google Maps toont voortaan snelheidslimieten en flitspalen ook in Nederland. Navigatiesystemen zoals die van TomTom hebben deze functie al langer en dat geldt ook voor Waze, de navigatie-app die sinds 2013 onderdeel is van Google.

Tijdens het rijden zie je links onderin beeld een snelheidsbord met de maximale snelheid op je huidige route. Flitspalen en mobiele flitsers worden daarnaast aangeduid door een icoontje van een camera. Alleen op Android kunnen Maps-gebruikers zelf informatie over flitsers melden, maar die is daarna zowel in Google Maps voor Android als voor iOS terug te zien.

Beide functies zijn nog niet live in onze buurlanden, dus daar moet je vooralsnog op de borden langs de weg blijven vertrouwen. 

Populaire gerechten

Ook nieuw in Google Maps is de optie om van restaurants de populairste gerechten op te vragen. Die info is afhankelijk van reviews en foto's die Maps-gebruikers achterlaten. Door middel van kunstmatige intelligentie wordt een selectie gemaakt. Voortaan heeft het fotograferen van je steak of een bord pasta dus daadwerkelijk nut! 

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000