Makkelijk synchroniseren met PureSync

© PXimport

Makkelijk synchroniseren met PureSync

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 mei 2021 - 08:29

Aangepast: 18 december 2022 - 10:06

Redactie Computer!Totaal

Je kopieert bestanden van je desktop naar je laptop of usb-stick, zodat je die ook onderweg kunt bewerken. Eenmaal weer thuis of op kantoor wil je op beide apparaten wel weer dezelfde, up-to-date data hebben. PureSync zorgt ervoor dat je probleemloos kunt synchroniseren.

Stap 1

Download PureSync van www.puresync.net/editions en installeer de tool. We houden het hier bij de functies van de gratis Personal-editie. Bij de eerste opstart wilt u vast Settings, Language, Nederlands selecteren. Er staan vier taaktypes voor je klaar. Wij kiezen hier Nieuwe synchronisatie, maar ook Nieuwe back-up is een mogelijkheid.

© PXimport

Stap 2

Er verschijnt een dialoogvenster waarin je op twee tabbladen uit diverse synchronisatietypes kunt kiezen. We selecteren hier gewoon Mappen synchroniseren. Na jouw bevestiging met Volgende duikt een dubbele bestandsbrowser op. Links verwijs je dan naar de ene map en rechts naar de andere.

© PXimport

Stap 3

Merk onderaan de optie Submappen synchroniseren op. Laat Mapdiepte ingesteld op 0 om alle submappen mee te nemen. Vul je hier bijvoorbeeld 1 in, dan worden alleen de eerstegraads-mappen meegenomen, maar dus niet de dieper liggende submappen. Druk op Volgende en geef een taaknaam op. Je klikt nu bij voorkeur eerst op Vergelijken, zodat een simulatie je toont wat er precies gebeurt als u op Synchroniseren klikt.

Stap 4

Open nog voor je bovenstaande doet, eerst eens Instellingen. Die bevat namelijk talrijke opties, verdeeld over diverse rubrieken. Een paar voorbeelden. Via Filter kun je alleen bestanden met specifieke extensies of van een bepaalde grootte laten meenemen. In de rubriek Conflicten geef je aan wat PureSync moet doen met mogelijke probleemsituaties, bijvoorbeeld als een bestand in beide mappen werd gewijzigd. In de rubriek Automatisch synchroniseren leg je tijdstippen vast voor een geplande synchronisatie.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000