Extensies inschakelen in Chrome’s Incognito-modus

© PXimport

Extensies inschakelen in Chrome’s Incognito-modus

Geplaatst: 20 juli 2018 - 07:20

Aangepast: 24 november 2022 - 13:12

Martin Gijzemijter Gijzemijter

De Incognito-modus van Chrome is heel handig als je zo weinig mogelijk sporen van je internetgedrag wilt achterlaten (waarbij géén sporen achterlaten simpelweg niet mogelijk is). Omdat Chrome niet altijd de volledige controle heeft over wat extensies die je installeert in de browser doen, zijn extensies standaard uitgeschakeld in Incognitomodus.

Het is heel logisch dat Google dat doet, immers, wat voor zin heeft een Incognitomodus als een extensie vervolgens gevoelige informatie over je doorspeelt. Dat gezegd hebbende, zullen er toch ook extensies zijn die je echt nodig hebt, óók in Incognitomodus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extensies als LastPass, die je helpen om veilig in te loggen door je wachtwoorden voor je te bewaren en automatisch in te vullen. Ook die extensies worden echter automatisch uitgeschakeld in de incognitomodus. Maar…goed nieuws: daar kun je iets aan doen.

Media has no description

© PXimport

Extensies inschakelen

Er is natuurlijk een reden dat Google die extensies uitschakelt in Chrome, maar het is een redelijk veilige aanname dat een extensie als LastPass, die juist draait om veiligheid en privacy, daar voorzichtig mee omspringt. Om een extensie weer in te schakelen in de Incognitomodus, start je Chrome en typ je chrome://extensions in de adresbalk. Onder iedere extensie zie je de optie: Toestaan in incognitomodus. Plaats een vinkje bij de extensie(s) die je wilt inschakelen. Zodra je nu een incognitovenster opent in Chrome, zullen de geactiveerde extensies ook in deze modus werken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000