LG Optimus G krijgt 'iPhone 5-scherm'

© CIDimport

LG Optimus G krijgt 'iPhone 5-scherm'

Geplaatst: 28 augustus 2012 - 06:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:03

Redactie ID.nl

LG heeft de Optimus G vandaag officieel aangekondigd. Het topmodel van LG heeft een nieuw type scherm dat een dunnere telefoon mogelijk maakt met een smallere rand. Naar verluidt zou hetzelfde type scherm ook in de iPhone 5 komen.

De hardware-specificaties van de LG Optimus G zijn indrukwekkend. Het toestel wordt aangedreven door een 1,5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad-core processor waarvan de kernen 40% sneller zouden zijn dan die van de Nvidia Tegra 3-chipset (uit bijvoorbeeld de HTC One X) en de Exynos 4-chipset  (Samsung Galaxy S III).  De accu zou 60% efficiënter zijn dan vergelijkbare accu’s. Verder heeft het toestel 2 GB RAM en een 13 megapixel camera (1,3 MP aan de voorzijde). Helaas is het toestel nog niet uitgerust met Android Jellybean maar met Ice Cream Sandwich.

Innovatief scherm

Het meest opvallende aa het toestel is het nieuwe scherm. Het scherm is 4,7-inch True HD IPS+ met 1280x768 pixels en een pixeldichtheid van 320 ppi dat nog hoger is dan de 264 ppi van het iPad retina-scherm. Door de nieuwe techniek is het scherm een stuk zuiniger (70%) dan huidige ips-schermen en is het dunner en ligt het dichter tegen de oppervlakte. Hierdoor is het toestel slechts 8,45 mm dik en heeft het zo goed als geen randen (bezel). Naar verluidt zou LG hetzelfde type scherm produceren van Apple's iPhone 5 die in oktober wordt verwacht.

[Via: Androidworld & PCM)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten