Gratis gameplatform SteamOS van Valve komt morgen

Gratis gameplatform SteamOS van Valve komt morgen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 december 2013 - 11:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:39

Spelontwikkelaar Valve heeft bekend gemaakt dat zijn op Linux gebaseerde SteamOS-software vanaf vrijdag voor iedereen gratis te downloaden is. Het besturingssysteem is ontworpen om op ieder apparaat in de woonkamer te werken.

Valve biedt ook het digitale gameplatform Steam aan. Met SteamOS kunnen bijvoorbeeld games op de computer worden ingeladen en via draadloos internet doorgestuurd worden naar de tv in de woonkamer. Het installeren van de eerste, gratis versie van SteamOS is alleen niet gemakkelijk, meldt Valve. “We raden het dan ook alleen de ervaren Linux-hacker aan. De rest kan beter wachten tot 2014 om SteamOS uit te proberen.” 

Testen

Naast het uitbrengen van het gratis besturingssysteem stuurt Valve ook de eerste Steam Machines en Steam-controllers de deur uit. Dit zijn door Valve ontworpen spelcomputers en controllers die naar testers worden verzonden. Deze geven feedback op het platform en de controller, waarna Valve volgend jaar de consumentenversie van de Steam Machine uit gaat brengen. 

Film, muziek en tv

Opvallend aan de Steam Machine is dat hij werkt op pc-hardware. Valve maakt bovendien de ontwerpbestanden van de behuizing openbaar, zodat gebruikers deze zelf kunnen bouwen. Met SteamOS wil de ontwikkelaar niet alleen pc-games beschikbaar maken voor televisieschermen, maar ook samenwerken met populaire muziek-, tv- en filmdiensten om hun content naar de woonkamer te brengen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000