Google Street View basis voor Nederlandse straatkunst

© CIDimport

Google Street View basis voor Nederlandse straatkunst

Geplaatst: 20 juli 2012 - 12:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:17

Redactie ID.nl

Nederlander Jeroen van der Most is straatkunstenaar zonder daar de straat voor op te hoeven gaan. Hij gebruikt beelden van Google Street View en verhalen van website-bezoekers om straatkunst te maken. In zijn werk worden kunst en techniek geïntegreerd.

Straatkunst kan in het geval van Jeroen van der Most vrij letterlijk worden opgevat want hij maakt kunst op basis van straten. De kunst is te zien de website paintings-360.com waar bezoekers ook hun straat & verhaal kunnen aanmelden voor een kunstwerk. De naam 360 degree paintings slaat op de intentie om niet alleen de straat te vatten in een kunstwerk maar ook de verhalen en herinneringen aan een bepaalde straat/plek. Het originele kunstwerk is niet virtueel maar meet 30,5 x 20,3 cm op een houten paneel.

Google Street View basis voor Nederlandse straatkunst-16479600

© CIDimport

De Leidsestraat


Straatkunstenaar van de 21ste Eeuw

Als kunstenaar van de 21ste eeuw hoef je natuurlijk de straat niet meer op. Via Google’s Street View platform kunnen de website-bezoekers van 360-paintings.com de kunstenaar makkelijk meenemen naar hun straat (waar ook ter wereld) en hun verhaal.  Jeroen van der Most maakt veel gebruikt van heldere kleuren en verfspuitbussen zodat het ook echt een straatkunst-gevoel oproept. Ook graffiti en het gebruik van symbolische dieren vinden we terug in de schilderijen. Het locale aspect van de schilderijen zorgen er ook voor dat lokale kunstgalerijen zijn werk tentoonstellen.

Bekend van Twitter-kunst

Jeroen van der Most gebruikt vaak online elementen in zijn kunstwerken en kreeg internationale bekendheid door zijn Twitter-schilderijen. Zijn Twitter-kunst toonde een profiel-foto of logo dat was opgemaakt uit duizenden Twitter-berichten. Zie meer van zijn werk op zijn website.

Google Street View basis voor Nederlandse straatkunst-16479603

© CIDimport

Twitter-kunstwerk met Jenna Jameson als onderwerp, opgebouwd uit duizenden tweets van haar Twitter-account.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten