Google Maps Coordinate traceert werknemers

Google Maps Coordinate traceert werknemers

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 juni 2012 - 09:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:29

Google Maps komt met een Foursquare-achtige dienst genaamd Coordinate. Bedrijven met veel werknemers die onderweg zijn, kunnen nu een goed overzicht krijgen waar hun personeel uithangt.

Google introduceerde de nieuwe dienst gisteren. Coordinate deelt de realtime-locatie van werknemers. De werknemers downloaden een app waarmee Google hun realtime-locatie kan bepalen. Zo kan het hoofdkantoor meteen zien waar de werknemers zich bevinden.  Google blogt dat vooral nutsbedrijven zullen gaan profiteren van de nieuwe dienst. Als er een dringende melding is kan de meldkamer precies zien welke werknemer het meest in de buurt is.

Om ook aan de privacy van de werknemers te denken, heeft Coordinate een ingebouwde prikklok waarmee zij aan kunnen geven dat de dienst erop zit. Hun locatie wordt dan onzichtbaar tot de dienst weer begint.

Coordinate gaat vanaf 1 september van start en gaat 15 dollar per gebruiker, per maand kosten.

[Via: ZDNet]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000